Waarom deze website?

Sommige leraren onderwijzen evolutie alsof het een vaststaand feit is en beweren dat als je intelligent bent je er wel in moet geloven. Je wordt eigenlijk als ‘dom’ bestempeld als je er niet in gelooft. Maar laat je niet door hen intimideren. Deze website helpt je om goed gefundeerde argumenten en bewijs te krijgen dat het leven op aarde het product is van een intelligente Ontwerper. Er zijn heel wat bijzondere dingen in de natuur die op intelligent ontwerp duiden en dus onmogelijk door louter toeval kunnen zijn ontstaan, zoals de evolutieleer beweert.

Vraag: Is het waar dat alleen domme mensen niet in de evolutietheorie geloven?
Antwoord: Nee, ook veel integere en ervaren wetenschappers op allerlei terreinen zijn er achter gekomen dat er veel mis is met de evolutietheorie en zij dringen aan op meer onderzoek en betere bewijzen voor de theorie. Je kunt er uitgebreid over lezen in mijn post van 26 januari 2011. De titel van het artikel luidde:
Wetenschappers hebben bezwaar tegen Darwins theorie van toevallige mutatie en natuurlijke selectie.
Kort samengevat kwam het artikel er op neer dat sinds 2001 ruim 800 moedige wetenschappers van allerlei disciplines de volgende verklaring ondertekenden:
“Wij zijn sceptisch over claims dat toevallige mutatie en natuurlijke selectie de complexiteit van het leven kunnen verklaren. Zorgvuldig onderzoek van het bewijsmateriaal voor de Darwinistische theorie moet worden aangemoedigd.” Als je op onderstaande link klikt kun je zelf zien welke wetenschappers de lijst hebben ondertekend:
http://www.discovery.org/scripts/viewDB/filesDB-download.php?command=download&id=660

Vraag: Hebben wetenschappers ooit kunnen bewijzen dat het eerste leven spontaan uit dode materie is ontstaan?
Antwoord: Nee, ze waren er zelf destijds niet bij en hoewel ze in experimenten een paar aminozuren konden laten ontstaan is het nimmer gelukt om zelfs maar een ‘eenvoudige cel’ uit dode materie te doen ontstaan. Het publiek laat men geloven dat het wel allemaal gelukt is, maar de feiten vertellen anders.
Iedereen die zijn gezonde verstand gebruikt weet ook dat uit dode materie geen leven ontstaat. Als dat wel zo was zou de conservenindustrie geen reden van bestaan meer hebben en zou u bij elk conservenblikje dat u opent bang moeten zijn dat daar een levend beestje uit zal kruipen. Dat lijkt me toch geen prettige gedachte. Gelukkig kunnen we er op vertrouwen dat levensmiddelen die zijn gesteriliseerd veilig kunnen worden gegeten.

Vraag: Wat beweegt U om hierover te schrijven? Bent u ook wetenschapper?
Antwoord: Nee, ik doe dit als privépersoon met een achtergrond als ontwerper of constructeur in de werktuigkunde. Tijdens de jarenlange uitoefening van mijn beroep heb ik ervaren dat er voor een goedwerkend ontwerp heel wat komt kijken. Of het nu de bouw van een complexe machine of een eenvoudig gebruiksvoorwerp betreft, de constructeur heeft tevoren over heel wat aspecten nagedacht voordat het ontwerp gereed was. Hij moet niet alleen met de materiaalkeuze, de vormgeving en het doelmatig gebruik, maar ook met de duurzaamheid en tal van andere aspecten rekening houden. Dikwijls zijn er meerdere oplossingen mogelijk, maar goed ontwerp wordt gekenmerkt door slimheid en eenvoud. De ontwerper heeft daarbij al zijn intelligentie nodig en kan echt niet een aantal willekeurige onderdelen in de lucht werpen en dan hopen dat alles vanzelf wel op de juiste plek zal vallen. Het toeval is niet in staat om complexe, intelligentie vereisende ontwerpen te maken.

Zullen deze onderdelen zich vanzelf tot een gehaktmolen ordenen?

Als u alle losse onderdelen van bijvoorbeeld een gehaktmolen in een draaiende mengtrommel doet, dan zult u bemerken dat er niet vanzelf een bruikbare gemonteerde gehaktmolen ontstaat. Ook al zou u de mengtrommel uw hele leven lang laten draaien: het blijft een verzameling losse onderdelen waar u niets aan heeft.
Mijn stelling is: Als er sprake is van intelligent ontwerp dan moet er ook een Ontwerper zijn.
Wetenschappers die nog wel in evolutie geloven kunnen dit wel blijven ontkennen, maar dan schuiven ze de logica opzij en draaien zij bewust om de hete brij. Dat heeft weinig zin. Als er intelligent ontwerp is moet er ook een ontwerper zijn. Het is zoals de microbioloog Professor Michal Behe, tevens schrijver van het boek De zwarte doos van Darwin, eens zei: “Als het waggelt en kwaakt als een eend dan is het een eend.” Hij heeft met zijn boek destijds de hele wetenschappelijke wereld op zijn kop gezet door allerlei voorbeelden van intelligentie vereisende constructies op cellulair niveau te beschrijven. Behe hoopte dat evolutionistische wetenschappers daarna met zinnige verklaringen voor de door hem opgeworpen bezwaren zouden komen en met logische stap-voor-stap-verklaringen hoe de evolutie zou hebben kunnen plaatsgevonden, maar het bleef angstwekkend stil. De tegenargumenten bleven uit of kwamen neer op slecht onderbouwde muggenzifterij en vaag taalgebruik.

Vraag: Wat kan een bezoeker van uw site zoal aantreffen?
Antwoord: Ik zal regelmatig weer een ander punt dat tegen de evolutieleer pleit aan de orde stellen. Als de theorie fout is zal de waarheid aan het licht moeten komen en ik ben van mening dat veel mensen onbekend zijn met de feiten. Ik heb ook een zeer brede belangstelling voor alles wat met de natuur en met het leven op aarde te maken heeft. Of het nu om de grote dingen gaat (zoals de sterrenstelsels in het universum) of om kleine dingen (zoals het DNA in ons lichaam) overal om ons heen zijn duidelijke tekenen van intelligent ontwerp te vinden en ik wil graag dat mensen een open oog voor al de mooie dingen in de natuur krijgen.

Groot: Sterrenstelsel of Klein: DNA-streng. Beide zijn intelligent ontworpen.

Mijn blog bevat dus veel interessante wetenswaardigheden met de nadruk op ontwerp in de natuur. Maar ook techniek, fotografie en kansrekening zijn al aan de orde gekomen. Ik hoop dat bezoekers veel plezier zullen beleven aan mijn artikeltjes en de illustraties erbij. Iedereen die toch nog twijfelt als het over evolutie of schepping gaat zou ik willen zeggen: Zet eventuele vooroordelen even opzij, lees over de vele bewijzen van intelligent ontwerp en dan kun je zelf achter de waarheid komen. Ik denk dat als er in de natuur ingewikkelde, niet door mensenhanden ontworpen, intelligente systemen bestaan er ook een intelligente bovenmenselijke Ontwerper of Schepper moet bestaan. Want zonder ontwerper geen intelligente ontwerpen.

Vraag: Hoe vind een bezoeker het onderwerp dat hem of haar interesseert?
Antwoord: Deze site heeft een eigen zoekmachine (rechtsbovenaan). Maak er een goed gebruik van door er trefwoorden in te typen. Of klik op een onderwerp in de rubriek ‘Categorieen’, een van de ‘Recente onderwerpen’ of op een datum in de kolom ‘Archieven’.
Uw blogger is Ger van Poelgeest, (gelovig gepensioneerd ontwerper /werktuigbouwkundig constructeur)

Een reactie op Waarom deze website?

 1. Rob Alberts zegt:

  Met eerbied volg ik de Natuur.
  Met respect bekijk ik haar grondpatronen.
  Met ontzag kijk ik naar het mooie van de Natuur.
  Met bewondering kijk ik naar de veelzijdigheid in de Natuur.

  Met liefde geniet ik van het onverwachte en het voorspelbare in de natuur.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s