Nadenken over de betekenis van diversiteit in de natuur.

In de afgelopen periode kon je op deze blog diverse voorbeelden van ‘Ontwerp in de natuur’ bekijken. Ik zou nog oneindig veel meer voorbeelden kunnen laten zien, maar die zul je nog even tegoed moeten houden. Laten we nu eens nadenken over de betekenis van al die variatie. Wat kunnen we er van leren? Wat was daarvan de bedoeling?
Een belangrijk principe dat altijd opgaat is de wet van oorzaak en gevolg. Ter illustratie: Als je in een bos wandelt en op een plek komt waar een houten zitbank staat, dan weet je dat die bank er niet toevallig is gekomen. De bank is het gevolg en de oorzaak is degene die de bank heeft gemaakt en geplaatst. Je kent ook de gulden regel dat voor elk ontwerp een ontwerper nodig is.
Wanneer je dit toepast op de enorme variatie in het ontwerp van ogen en oren bij dieren, of bij uitbreiding ook bij bomen, bloemen en vlinders, dan kun je concluderen dat degene die die diversiteit heeft ontworpen, kennelijk wilde dat we er van zouden genieten. De Schepper heeft daarom niet slechts een tiental basissoorten gemaakt, maar (zoals je in een eerder artikel kon lezen) wel circa 5 miljoen verschillende diersoorten.
Omdat al die diersoorten en het leven zo mooi gemaakt zijn, moet Degene die ze allemaal heeft gemaakt, de ware God Jehovah, zelf ook wel iemand zijn met prachtige eigenschappen. Dat is ook zo! Lees zelf maar eens Romeinen 1:20 en Exodus 34:6.

Darwin twijfelde zelf aan zijn theorie.
Ondanks de vele bewijzen van ontwerp zijn er toch veel mensen die niet in schepping maar in evolutie geloven. De meesten denken dat die theorie bewezen is, maar dat is niet waar. Darwin gaf zelf ook toe: “Als veel soorten, die tot dezelfde soorten of families behoren, werkelijk plotseling op één keer tot leven zijn gekomen, zou dat feit fataal zijn voor mijn theorie van langzame verandering door natuurlijke selectie”.
Darwin gaf ook toe dat, als alle dieren van een gemeenschappelijke voorouder afstammen, het aantal tussen- en overgangsverbanden tussen alle levende en uitgestorven soorten “onvoorstelbaar groot” moest zijn geweest. Maar in plaats dat Darwin allerlei overgangsvormen in het fossielenverslag vond, zag hij slechts de fossielen van reeds volledig ontwikkelde diersoorten. Dus er is een conflict tussen wat de evolutietheorie beweert en wat er in werkelijkheid wordt waargenomen.

Konklusie.
Ik denk dat het goed is als mensen weer zelf gaan nadenken en niet voetstoots aannemen wat hun door zogenaamd deskundige wetenschappers wordt verteld. Onderzoek zelf of er bewijzen zijn voor een theorie. In het geval van de evolutietheorie kan er niet één bewezen geval van overgang van de ene diersoort naar de andere worden overlegd. De leerboeken op de scholen laten je slechts kleurveranderingen bij de vleugels van motten zien of verandering in de vorm van de bekken bij Darwinvinken. Maar het bleven motten en vinken. Ze veranderden niet in totaal andere diersoorten. Het excuus van die wetenschappers is dan meestal: “Ja, dat klopt, maar evolutie is niet waarneembaar, omdat het enorm veel tijd heeft gekost om al die mutaties tot stand te brengen.”
Je kunt je intussen wel afvragen of zo’n theorie zonder echt bewijs wel waar kan zijn. Mijn raad is dan ook: Verdiep je ook eens in de Bijbel . Dat boek wordt niet voor niets ook “Gods Woord” genoemd. Je leert dan Degene kennen die zo liefdevol was om al die mooie dieren-en plantensoorten tot genoegen van ons mensen te ontwerpen. Als je leest hoe liefdevol hij met zijn aanbidders omging, zul je hem steeds beter leren kennen en steeds meer van hem gaan houden. Je krijgt dan ook hoop op een betere toekomst. Jehovah heeft de aarde zo gemaakt dat het een perfecte plaats is om te leven. Onze eerste voorouders kregen de opdracht om de hele aarde te ‘onderwerpen’ (d.w.z. er voor te zorgen dat het Paradijs uiteindelijk tot de hele aarde zou worden uitgebreid.) Als je me nu vraagt: “Denkt u dat mensen ooit vredig in een paradijs op aarde zullen leven, zoals Jehovah’s bedoeling was?”, dan verwijs ik naar Gods eigen belofte in Jesaja 46:11 „Ik heb het gezegd en ik zal het laten gebeuren. Ik heb het me voorgenomen en ik zal het ook doen.”

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.