Het woestijndikhoornschaap

Foto 1. Twee woestijndikhoornschapen op de smalle richels van een steile rotswand.

Mijn computer is zo ingesteld dat er elke keer bij het opstarten weer een andere mooie natuurfoto wordt getoond. Meestal zijn dat prachtige landschapfoto’s, maar deze keer was het bovenstaande foto van twee woestijndikhoornschapen die op de smalle richels van een steile rotswand staan. Ik vind die foto zo mooi dat ik hem jou ook graag wilde tonen. Ik heb de tekst “Welkom Ger” laten staan. Er stond helaas niet bij wie de foto heeft gemaakt, dus ik kon de fotograaf niet om toestemming vragen. Maar ik vertrouw er eigenlijk op dat hij voor zijn werk reeds is betaald en er trots op is dat ik zijn geweldige foto hier plaats. Deze blog is voor mij een hobby en ik ben niet vermogend. Maar waarom wil ik hem dan zo graag plaatsen? Mijn tweede reden is dat ik je er tevens op attent wil maken dat dit dier wel heel bijzonder ontworpen is door de Schepper. In Wikipedia las ik daarover: “Het dikhoornschaap is een goede klimmer en bewoont gebieden waar weinig mensen en roofdieren kunnen komen. Zijn hoeven zijn zo gebouwd, dat de dieren zonder veel problemen steile rotsen kunnen beklimmen en van rots naar rots springen”.

Ik bedacht ook dat het natuurlijk niet alleen de hoeven zijn. Dit bijzondere dier moet óók over een uiterst nauwkeurig evenwichtsgevoel beschikken. En als het dier een gevaarlijke sprong naar een smalle richel maakt, moeten zijn hersenen vantevoren al een snelle berekening hebben gemaakt, zodat vervolgens de juiste spierbewegingen kunnen worden aangestuurd. De sprong moet niet te ver en niet te kort zijn, want anders zou er snel een eind aan zijn leven komen. Maar kennelijk voelen deze dieren zich in deze omgeving heel veilig en vertrouwd. Op video’s zag ik ook dat zelfs jonge dieren, als ze door een roofdier worden achtervolgd, al snelle sprongen op de steile rotsen kunnen maken, dus het lijkt er op dat hun Maker, Jehovah God, dit al in hun instinct heeft vastgelegd.
Wat denk jij? Wie gaf het woestijndikhoornschaap al die bijzondere eigenschappen? Was het intelligent ontwerp of toevallige evolutie zonder een begeleider?

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Fotografie, Intelligent Design, Landdieren, Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.