Tiny house bouwen. Hoe?

Nadat ik je laatst al het een en ander vertelde over het van golfkarton gebouwde Wikkelhuis kreeg ik ook nog info over andere tiny-huizen. Er blijken al heel veel systemen te zijn. Een type dat mij opviel wegens het bijzonder fraaie en ruime interieur is de Indigo. De afgeronde hoeken dragen bij tot de sterkte. Je ziet het op Foto 1.

Foto 1. Interieur van tiny house Indigo.


Als je zelf overweegt om in een tiny huis te gaan wonen is het ook erg leerzaam om de ervaringen van eerdere bouwers te vernemen. Je kunt dan wellicht beginnersfouten vermijden. Als je geïnteresseerd bent ga dan naar de website “Ik wil een tiny house bouwen – waar begin ik?” Daar vind je ook een lijst met nog meer tiny huizen. Afb. 2 toont eveneens mogelijke voorbeelden.

Foto 2. Mogelijke opstellingen voor tiny houses.


https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/ik-wil-een-tiny-house-bouwen-waar-begin-ik

Of ben je toe aan een ander interieur?
Als je niet kleiner wilt wonen, maar wel in bent voor een verandering in het interieur of een andere opstelling van je TV, dan kun je hopelijk inspiratie vinden op onderstaande site. Op de Afb. 3 en 4 hieronder zie je daarvan twee voorbeelden. Maar als die niet naar je smaak zijn: in de circa 10 minuten durende video kun je ook nog 48 andere opstellingen bewonderen.
https://www.youtube.com/watch?v=jq2j1k7jugw

Foto 3. Opstelling TV-kabinet.


Foto 4. Tweede voorbeeld opstelling TV-kabinet.

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, Intelligent Design en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.