Een parade van (kunst-) olifanten.

Deze week bracht ik een bezoek aan Amsterdam Airport Schiphol. Daar zijn nu in diverse aankomsthallen kunstolifanten tentoongesteld die beschilderd zijn door kunstenaars en bekende mensen. Zij maken deel uit van Elephant Parade en ze werden ook al in de straten van verschillende grote steden tentoongesteld.
Na afloop van de tentoonstellingen worden alle beelden geveild met als doel het redden van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. De opbrengsten hiervan gaan naar The Asian Elephant Foundation.
Op Plaza Schiphol en op het Jan Dellaertplein zijn totaal 34 olifanten opgesteld en die zullen er volgens de tekst op de website https://www.elephantparade.com/parades/schiphol-2018/ nog tot 12 oktober 2018 blijven staan. Vreemd genoeg wordt op de bijgevoegde kaart echter als einddatum 30 september 2018 genoemd. Als je het plan hebt er naar toe te gaan dus voor alle zekerheid eerst even bellen! Op de website kun je ook nog info vinden over het zelf beschilderen van kleinere olifantjes.
Om je een indruk te geven hieronder enkele foto’s die ik van de fraai beschilderde olifantjes nam. Ik vond deze toen ik vanaf de centrale hal richting Arrival 1 ging. Op bovengenoemde kaart zijn het de nummers 13 t/m 16. De namen van de olifanten en zij die hen beschilderden heb ik eronder vermeld.

Hal waarin de olifantjes 13t/m 16


Olifantje 13 Noah bschilderd door Maria Tonon


Olifantje 14. Mosaic with Birds geschilderd door Yansuwat Intatong.

Olifantje 15. In the Eye of the Beholder. Door Kristian Vodder Svensson.

Olifantje 16. D’ Orophant door Theo MacKaay.

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, Landdieren, Reizen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.