Foto’s nabewerken met de Google Nik Collection.

In dit artikel wil ik amateurfotografen en natuur-enthousiasten graag een goede tip geven. Als je al gebruik maakt van Photoshop en of Lightroom dan zul je, door deze programma’s aan te vullen met de Nik Collection, je foto’s nog aanzienlijk meer kunnen verbeteren. Je hebt dan de beschikking over de Nik Collection die bestaat uit zeven plug-in’s voor creatieve toepassingen. Elk programma biedt honderden uitgebreid instelbare filters op gebieden als zwart-wit, kleur, verscherping, hdr en ga zo maar door. De verzameling kostte voorheen 149 euro, was een tijdlang gratis*, maar hij kan nu voor 69 euro worden gedownload. Op onderstaande nederlandstalige website wordt je door Gerard Lodder duidelijk uitgelegd hoe je de Nik Collection nog gratis kon downloaden, installeren en gebruiken, maar zoals in de voetnoot* wordt uitgelegd is dit nu niet langer gratis.
“Fotofilters van Nik Collection gebruiken” (duurt 3:45) vind je op:
https://www.youtube.com/watch?v=HhnNojpE190

Er zijn op youtube.com ook diverse video’s over het gebruik van de afzonderlijke filters in de collectie te vinden. Jeroen de Jong geeft hieronder bijvoorbeeld uitleg over het gebruik van het filterprogramma “Nik Viveza 2 in Photoshop”(duurt 6:53)
https://www.youtube.com/watch?v=KSbuscJU8hM

Ik vond ook nog onderstaande site met vijf goede tips van de engelstalige expert Mark Wallace. (duurt 12:38):
Getting Started with the Nik Collection: Exploring Photography with Mark Wallace

https://www.youtube.com/watch?v=SEgBhrBmuhs

Bovengenoemde video’s laten zien welke effecten kunnen worden bereikt. Na de nabewerking met de Nik-filters spatten de foto’s van je scherm!

* P.S. Helaas is de Nik-software intussen niet meer gratis. Google kreeg die plug-ins voor Adobe Photoshop en Lightroom in handen toen het in 2012 Nik Software overnam en begin 2016 maakte Google ze gratis beschikbaar, maar werd ook de ontwikkeling stopgezet. Bij de overname was het waarschijnlijk enkel te doen om de Snapseed-app voor smartphones en tablets. Recent heeft DxO de collectie van Google overgenomen. DxO gaat een nieuwe versie van de plug-ins maken en vandaag ontving ik een email van DxO waarin deze Nik Collection 2018 Edition voor 69 euro wordt aangeboden.

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, hobby en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.