Foto-en-Video-camera: De Nikon Coolpix B500 getest.

Toen mijn kleine Coolpix S2800 een zwarte vlek in het binnenste van de lens kreeg, had ik een goede reden om op een modernere camera over te gaan die mij meer mogelijkheden zou bieden. (Denk aan sterke optische zoom, macro-opnamen, scherpe videobeelden, vibratiereductie en samenwerking met mijn iPad.) Mijn budget was maximaal 250 euro en na uitvoerige oriëntatie op de site van Nikon en de uitstekende vergelijkingssite van leverancier BCC, kocht ik een Nikon Coolpix B500. De winkelprijs bij BCC was 249 euro, maar Nikon had ook nog een zogenaamde ‘cashback-actie’. Die houdt in dat wanneer je de camera voor 31 juli koopt en alle aankoopgegevens uiterlijk 14 augustus opstuurt naar Nikon, je 30 euro op je rekening krijgt teruggestort. Deze geavanceerde camera kost me nu dus slechts 219 euro. Nikon heeft ook een handige app “Snapbridge” waarmee ik de camerabeelden nu ook groot op mijn iPad kan bekijken. Ook kan de B500 daarmee op afstand worden bediend, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Die optie lijkt me trouwens wel handig als je bijvoorbeeld vogels in je tuin wilt fotograferen en de vogels niet wilt laten schrikken.
Omdat ik op deze blog ook af en toe wat over fotografie schrijf, heb ik over mijn eerste ervaringen met deze Coolpix B500-camera een korte video van enkele minuten gemaakt. Ik heb geprobeerd veel variatie in de onderwerpen aan te brengen. De video kun je, als je dat leuk vindt, bekijken door op de link hieronder te klikken:

https://vimeo.com/user29805684/review/280206201/e191edbc85

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, Insecten, Natuur, Planten, Video en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.