De Rietfluitgrot in China

Je kunt op onze mooie planeet aarde heel wat mooie en bijzondere plaatsen in de natuur bewonderen. Heb je al eens overwogen om je volgende reis naar China te gaan? Guilin is een stadsprefectuur in het zuiden van China. Guilin ligt aan de rivier de Li. Guilin en omgeving zijn één van China’s belangrijkste toeristische bestemmingen. Buiten de stad in het kartslandschap 5km in noordoostelijke richting vanuit Guilin ligt de Rietfluitgrot. (engels: Reed Flute-cave) (Zie de landkaart die ik met hulp van GoogleMaps maakte)

Kaart toont waar de Rietfluitgrot in China ligt.


Deze grot dankt zijn naam aan het riet dat ooit bij de ingang groeide en waarvan de plaatselijke bevolking fluiten maakte. De grot werd voor het eerst ontdekt tijdens de Tang-dynastie (618-907) en was in tijden van nood, zoals tijdens de Japanse inval rond 1940, veelvuldig in gebruik als toevluchtsoord. Het stelsel met 10 meter brede tunnels loopt tot 500 meter in de Guangmingheuvel door. Tegenwoordig zijn de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten op spectaculaire wijze met meerkleurige lampen verlicht. Bijgaande foto’s 1 en 2 geven je een indruk van deze door de natuur gevormde grotten.

Foto 1 De wanden van de Rietfluitgrot zijn met meerkleurige lampen verlicht.


Ze hebben ook allemaal bijnamen. De grootste ruimte, een grot zo groot als een vliegtuighangar die zich deels uitstrekt boven een zeer koud meer, wordt het Kristallen Paleis van de Drakenkoning genoemd. Op foto 2 zie je een klein deel ervan.

Foto 2. Verlicht door meerkleurige lampen, lijkt de Reed Flute-grot op een verbluffend ondergronds paleis, daarom is de grot ook wel bekend als het Nature’s Art Palace


Ik vond ook enkele video’s. De eerste heeft mooie beelden van de Rietfluitgrot.Duurt 3:22
https://www.youtube.com/watch?v=Z1vvAR2AtsI

De volgende video laat vijf zeer interessante bezienswaardigheden in de omgeving van Guilin zien (ook de Rietfluitgrot komt weer even voorbij). Duurt slechts 3 min.:
https://www.youtube.com/watch?v=xspIklKvFIg

De laatste video betreft een reisverslag door twee jonge mensen die Guilin bezochten. Duurt ca. 24 min.
https://www.youtube.com/watch?v=xQA4OhAKCU4

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Aarde, Natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.