Herfstkleuren

Na het lange verhaal over Galileo Galilei kreeg ik weer wat kriebels om artistiek bezig te zijn. Tijdens mijn ochtendwandeling liep ik door het park in mijn woonplaats en nam ik (met het Nikon-compact-cameraatje dat precies in mijn borstzak past) twee foto’s waarop de kleuren van de herfst mooi uitkomen. Thuisgekomen maakte ik daar de bijgaande twee aquarellen van. Ik hoop dat je ze mooi vindt. Ik geef ze namelijk weg, dat wil zeggen: je mag ze zelf afdrukken*, [voor persoonlijk gebruik of om je vriend(in) ermee te verrassen], maar niet verkopen.
Tussen twee haakjes: Als je wat meer wilt weten over het ontstaan van de herfstkleuren, dan verwijs ik je naar de eerder door mij gepubliceerde artikelen hieronder, waarbij onder meer fraaie herfstfoto’s uit Japan zijn afgebeeld. Bij mij wekt het zien van herfstkleuren bewondering voor de Superieure Architect en -Chemicus die daar wel achter moet zitten. Ga zelf maar na. Of geloof je nog steeds dat al die mooie kringloopprocessen in de natuur per toeval tot stand zijn gekomen? Tot volgende keer!

https://gervanpoelgeest.wordpress.com/2013/11/11/bladeren-die-in-de-herfst-van-kleur-veranderen-een-vernuftig-ontworpen-proces/

https://gervanpoelgeest.wordpress.com/2014/10/29/hoe-komt-het-dat-bladeren-in-de-herfst-van-kleur-veranderen/

herfstkleuren13_aquarel

herfstkleuren11_aquareljpg

*P.S. Hoe zou je een print kunnen maken als je zelf geen kleurenprinter hebt? Op een PC kun je, door met de rechterknop van de muis op een van bijgaande foto’s te klikken, die foto opslaan. Als hij is gedownload wordt dat (bij Windows10) linksonder in het scherm zichtbaar.
Als je daarop klikt opent de foto in WindowsViewer. Onderaan je scherm zie je dan een blauwe balk. Door op het vergrootglas (het linker knopje) te klikken kun je de foto schermvullend maken om hem beter te bekijken. Met het programma Snagit kun je de foto dan op groter beeldformaat ‘vangen’ en op een geheugenstick zetten. Daarmee kun je naar een bedrijf waar ze wel een kleurenprinter voor grotere formaten hebben.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .