Nieuw geavanceerd fotobewerkingsprogramma voor Windows10-gebruikers.

Als je, net als ik, een enthousiast (hobby-) fotograaf bent en je jouw foto’s nog mooier wilt maken, dan is er nu een programma beschikbaar gekomen dat tot voor kort alleen door MAC-gebruikers kon worden gebruikt. Voor Windows-gebruikers was er natuurlijk al Adobe Photoshop en Adobe Lightroom en die programma’s werken ook prima, maar ze zijn nog al duur in aanschaf en een maandelijks abonnement vind ik ook nogal prijzig. Het voordeel van het nu beschikbaar gekomen programma Luminar for Windows Public Beta is dat het nu voor geïnteresseerden in de betaversie gratis is. Omdat het ook nog eens eenvoudig aan te leren is en je er met enkele klikken en schuifjes de mooiste effecten mee kunt bereiken, maak ik je er hier graag op attent. De software van Luminar is ook van Artificial Intelligence voorzien, waardoor binnen enkele seconden de prachtigste foto’s kunnen ontstaan. Klik hiervoor op de + bij Filters. Kies in het filtermenu dat dan verschijnt voor Accent-AI Enhancer en schuif de schuif Boost helemaal naar rechts. En ziedaar!, met slechts een paar handelingen is je foto al verbeterd! Dus de moeilijkheidsgraad valt erg mee. Als je meer wilt zijn er tevens diverse korte video’s op de website van Luminar die je stap voor stap op weg helpen. Ook de franse fotograaf Serge Ramelli had eerder al een video met instructies* voor het gebruik van Luminar gemaakt. Daarin laat Ramelli de meer gevorderden zien hoe de verschillende filters ook kunnen worden gecombineerd of hoe met maskers kan worden gewerkt, waardoor een gekozen effect of filter slechts op het met een penseel beschilderde deel van de foto zal worden toegepast. Hiermee zijn bijzonder fraaie resultaten eenvoudig te bereiken. De mogelijkheden worden je onderaan het scherm klein getoond en je hoeft daarop slechts te klikken om te kiezen welke je de mooiste vindt. Je foto’s zullen er beslist beter van worden, zoals onderstaande foto’s bewijzen. Foto 1 , toont een screen-afbeelding met onbewerkte foto van het berglandschap in het Yosemite Park met op de achtergrond een waterval. Foto 2 hetzelfde landschap NA bewerking door Serge Ramelli.

Foto 1. De foto VOOR de bewerking.

Foto 2. Foto van het scherm NA bewerking met diverse filters in Luminar.

Mooi toch? Maar als je toch ontevreden bent kun je het effect ook weer ongedaan maken. Weet je, ik vind Luminar in de Beta-versie echt de moeite waard om er wat tijd in te steken en het uit te proberen. Luminar zelf heeft als reklame-leus : “You are going to love Luminar” of te wel: “Je zult er van gaan houden!” Luminar beveelt wel aan om het te gebruiken op een systeem dat al geschikt is voor fotobewerking.( d.w.z. Windows10, een goede processor, hoeveelheid RAM en een SSD-schijf met veel vrije ruimte)
Onderstaande link naar MACPHUN NEWS toont hoe je Luminar gratis kunt verkrijgen en ook vertelt Kevin La Rue van Macphun er meer over:

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15d60214c495f2ef
Simpele uitleg, duurt slechts 7 minuten. https://www.youtube.com/watch?v=-2uLnYCMHcI
Hier nog een simpele uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=dgaVW-66mic

*De instructievideo door Serge Ramelli vind je op de volgende link:

https://www.youtube.com/watch?v=JjMvDJND8bM#t=467.495878

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, hobby, Natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s