Hij maakt zichtbaar wat er in uw lichaam gebeurt.

drew-berryDrew Berry (Zie Foto 1.) is sinds 1995 biomedisch animator in het Walter en Eliza Hall Institute of Medical Research geweest. Zijn 3D en 4D-animaties zijn gericht op het verklaren van de cellulaire en moleculaire processen die relevant zijn voor onderzoek op het instituut. Dat betreft gebieden als moleculaire biologie, malaria, celdood, kanker biologie, hematologie en immunologie.

Berry’s animaties hebben vele prijzen en onderscheidingen ontvangen. Zijn animaties werden door The New Yorker beschreven als “verbluffend mooi”. In 2009 verklaarde American Scientist “De bewonderaars van Drew Berry … praten over hem zoals Cellini sprak over Michelangelo.” In 2010 beweerde de New York Times : “Als er een Steven Spielberg is van moleculaire animatie, dan is het waarschijnlijk Drew Berry ”

In onderstaande video ziet u de wetenschappelijk correcte animatie die hij van DNA heeft gemaakt … van celdeling en van wat er in uw lichaam gebeurt als u wordt gebeten door een malariamug. Hij laat ons zien dat we niet ver hoeven te zoeken naar bewijzen van ontwerp. Er werken biljoenen verbazingwekkende machientjes in ons eigen lichaam.

De video Astonishing molecular machines: Drew Berry at TEDxSydney kunt u bekijken als u op de link hieronder klikt:
https://www.youtube.com/watch?v=DfB8vQokr0Q

dna-wordt-gekopieerd

Foto 2. De DNA replicatiemachientjes maken een kopie van uw DNA

Hoe worden dergelijke animaties gemaakt?
Er wordt onder andere gebruik gemaakt van het computerprogramma Maya. In onderstaande link wordt als voorbeeld uitgelegd hoe DNA met behulp van Maya kan worden vormgegeven en geanimeerd. Schrik niet als u de handleiding op pdf-formaat bekijkt. Hij is alleen bedoeld om u een indruk te geven van de moeilijkheidsgraad die betrokken is bij het modelleren en imiteren van de werkelijke processen die er in uw lichaam plaatsvinden. Wat denkt u zou het model zomaar bij toeval kunnen ontstaan? Ik weet zeker dat het Drew Berry heel wat hoofdbrekens heeft gekost om zijn animaties voor elkaar te krijgen. En hoe zit het dan met het origineel? Is dat door toeval ontstaan of het product van intelligent ontwerp?

http://www.molecularmovies.com/img/pdf_tutorials/DNA.pdf

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s