Waarheen leidt het bewijs ons? Evolutie of schepping?

In diverse blogartikeltjes heb ik heel wat argumenten aangevoerd die aantonen waarom de evolutietheorie van Darwin geen goede verklaring is voor de aanwezigheid van de enorme variatie in levensvormen op onze planeet. Hoe is het allemaal ontstaan? Het leven blijkt zeer complex en naarmate onderzoekers er dieper induiken ontdekken zij steeds meer complexe systemen die onmogelijk door toevallige evolutie, dus zonder een sturende intelligente kracht, kunnen zijn gevormd. Wetenschap wordt geacht naar de waarheid op zoek te zijn. Ware wetenschap zou voor alle mogelijkheden moeten openstaan en niet bij voorbaat al de mogelijkheid van intelligentie als oorzaak moeten verwerpen. Als alle bewijzen naar een bepaalde conclusie leiden, dan moet je die ook eerlijk aanvaarden en niet redeneren: “die conclusie leidt niet naar het doel dat ik verwachtte, dus nu verwerp ik die maar”. En als je er voor jezelf nog niet uit bent of al het leven door evolutie of door schepping is ontstaan, dan zou het goed zijn om alle argumenten nog eens goed en overzichtelijk op een rijtje te zetten en te overdenken. Ik ben dan ook blij dat ik nu een video heb gevonden die alle bezwaren en bewijzen nog eens helder samenvat. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dan zal het je ook volkomen duidelijk worden waarom diverse deskundige onderzoekers twijfelen aan de juistheid van de evolutietheorie.

De video Where Does The Evidence Lead? bestaat uit 6 verschillende delen. In deel 2, op tijdstip 8:00, wordt ingegaan op het begrip Natuurlijke Selectie. Darwin hield dit verantwoordelijk voor de variatie in het dierlijk leven. Maar wat kan Natuurlijke Selectie wel en wat kan het niet? Ook deel 6 is heel interessant. Het begint op 54:30 en daarin wordt o.a. besproken hoe je kunt herkennen of dingen zijn ontworpen of dat ze het resultaat zijn van krachten in de natuur. Om dit te illustreren zie je beelden van een beroemde rotsformatie in South Dakota waarin de koppen van vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen. (Zie Foto 1)

Foto 1. In een rotsformatie in South Dacota zijn de koppen van vier Amerikaanse presidenten uitgehouwen.

Foto 1. In een rotsformatie in South Dacota zijn de koppen van vier Amerikaanse presidenten uitgehouwen.

Het is ons dan meteen duidelijk dat dit geen natuurlijke oorzaak heeft: de kans dat de vormen door erosie zijn ontstaan is klein en het is waarschijnlijker dat een ijverige beeldhouwer het grootste deel van zijn leven hard heeft gewerkt om deze voorstelling in de rotsen uit te houwen. We herinneren ons ook dat de koppen overeen komen met afbeeldingen op schilderijen en bankbiljetten waarop deze presidenten zijn afgebeeld. Die bevatten informatie en dus kunnen de koppen in de rotsformatie ook alleen maar door intelligentie zijn ontstaan. Ze zijn niet willekeurig maar specifiek en dus moeten ze wel ontworpen zijn. Deze illustratie wordt vervolgens op DNA toegepast. (Zie Foto 2)

Foto 2.  DNA bevat een schat aan informatie. Wie heeft dat er in gebracht?

Foto 2. DNA bevat een schat aan informatie. Wie heeft dat er in gebracht?

In elke cel zit specifieke informatie over de vorming van de verschillende soorten eiwitten en de cruciale vraag is dan: waar komt al die informatie vandaan? Die moet er wel door een intelligente Ontwerper zijn ingebracht. De bewijzen zijn duidelijk: het leven is geschapen. Hieronder vind je de link naar alle delen van de video. De totale video Where Does The Evidence Lead? duurt 1:08:31

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in DNA, Evolutie, Intelligent Design, Onderwijs over Intelligent Design, Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.