4k video over het leven in de zee.

Foto 1. Doorschijnende kwallen maken sierlijke bewegingen.

Foto 1. Doorschijnende kwallen maken sierlijke bewegingen.

De in opdracht van Sony gemaakte Demo-Video “Beautiful Sea in Okinawa” geeft u in ruim drie minuten prachtige beelden van het leven onder water in de zee bij Japan. Scholen vissen, , zeeanemonen, kreeftjes, sierlijke doorschijnende kwallen (zie Foto 1), de zeeschildpad en nog veel meer komen voorbij en laten zien wat een enorme variatie er bij in zee levende planten en dieren aanwezig is. Inktvissen (engels: cuttlefish) zijn in staat om hun huidpatroon en hun kleuren actief te veranderen en beschikken daardoor over een vernuftig camouflagesysteem. (Foto 2)

Foto 2.  Inktvissen beschikken over camouflage en straalaandrijving.

Foto 2. Inktvissen beschikken over camouflage en straalaandrijving.

De natuur is een bron van zoveel goede ideeën dat onderzoekers een database hebben opgezet waarin inmiddels al duizenden biologische systemen zijn terug te vinden. Wetenschappers kunnen in deze database op zoek gaan naar “natuurlijke oplossingen voor hun ontwerpproblemen”, zegt The Economist. Vindt u het logisch dat de briljante ontwerpen in de natuur door toeval zijn ontstaan? De genialiteit van al deze ontwerpen kan niet door toevallige evolutie zijn bereikt, maar moeten het product zijn van de weloverwogen ideeën van een intelligente Ontwerper.
https://www.youtube.com/watch?v=9MLH17UwRBA

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Intelligent Design, Onderwijs over Intelligent Design, Wetenschap, Zeedieren en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s