Schepping of evolutie? Wat leert het biologisch bewijs?

Als evolutie waar is moeten daar ook bewijzen voor kunnen worden gevonden. Dr. Marc Surtees gelooft zelf in schepping, maar presenteert in onderstaande video de feiten rond het ontstaan van leven en de beweringen van de evolutionaire wetenschappers. Niemand was er bij toen het leven begon, maar in de aarde zijn wel nog de fossiele resten van dieren gevonden. Bewijzen die dat er overgangsvormen tussen de diverse soorten waren? Dr. Surtees analyseert voor ons enkele interessante fossiele, genetische en anatomische bewijzen. Zo is er de vreemde vis die naar David Attenborough werd vernoemd, de Materpiscis Attenboroughi. (Zie Foto 1)

Foto 1  Het is een raadsel voor evolutionisten waarom de vis Materpiscis Attenboroughi geen eitjes legt maar levend baart.

Foto 1 Het is een raadsel voor evolutionisten waarom de vis Materpiscis Attenboroughi geen eitjes legt maar levend baart.


De meeste vissen leggen eitjes, maar deze vis heeft het vermogen om zijn nakomelingen levend te baren. Daarvoor beschikt het visje over andere organen dan de overige vissen, dus stonden evolutionisten voor een raadsel: hoe heeft deze vis zich zo kunnen ontwikkelen? Naast fossielen komen ook andere wetenschappelijke onderwerpen zoals junk-DNA , het zogenaamd “slechte ontwerp” van het oog en de ‘terugkerende laryngaalzenuw’ (engels: Recurrent laryngeal nerve. Zie Foto 2) aan de orde.

Foto 2  De 'recurrent laryngeal nerve' zou volgens sommige evolutionisten slecht zijn ontworpen.

Foto 2 De ‘recurrent laryngeal nerve’ zou volgens sommige evolutionisten slecht zijn ontworpen.


Dr. Surtees legt aan de hand van duidelijke illustraties uit dat het ontwerp daarvan wel degelijk heel slim en doordacht is.
Dr. Marc Surtees geeft ook een voorbeeld van uniek anatomisch ontwerp. De menselijke knie is verbazingwekkend! Geen enkel dier(ook de aap niet) heeft een knie zoals de mens. De voorste en de achterste kruisband in ons kniegewricht vormen een uniek mechanisme waardoor alleen de mens steeds rechtop kan blijven staan. Surtees demonstreert het met een mecano-model van het kniegewricht. (Zie Foto 3)

kniegewricht
Als u dus op de hoogte wilt zijn van de nieuwste biologische ontdekkingen ga er dan even voor zitten. (De video is engelstalig en duurt ca. 56 minuten)

Creation and Evolution: The Biological Evidence
https://www.youtube.com/watch?v=2H6zLDfBKQ8&t=1106s

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in DNA, Eencellige organismen, Evolutie, Fossielen, Intelligent Design, Natuur, Video, Wetenschap en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s