Complex ontwerp wijst op een ontwerper.

Veel wetenschappers hangen de theorie aan dat het leven spontaan is ontstaan: het begon met heel eenvoudige vormen die geleidelijk, in de loop van miljoenen jaren, steeds gecompliceerder werden. Maar de term ’eenvoudig’ kan misleidend zijn, want alle levende wezens, zelfs microscopisch kleine eencellige organismen, zijn ongelooflijk complex. Er is geen bewijs dat ook maar één enkele levensvorm ooit door toeval is ontstaan of zelfs maar zou kunnen ontstaan. Alle levende wezens dragen juist de onmiskenbare tekenen van ontwerp door een intelligentie die veel groter is dan de onze. Neem bijvoorbeeld het vermogen dat mensen hebben om muziek te componeren en te beluisteren. Ik houd zelf ook van goede muziek. Ik noem u een voorbeeld van de muziek waar ik graag naar luister: “Kyteman’s Sorry” uitgevoerd door Ruud Breuls (zie Foto 1) met Metropole Orkest.*

Foto 1 Ruud Breuls speelt “Kyteman’s Sorry” op bugel in het Metropole Orkest

Foto 1 Ruud Breuls speelt “Kyteman’s Sorry” op bugel in het Metropole Orkest

Kunt u zich voorstellen dat u naar dit schitterende muziekstuk luistert, of een prachtig schilderij bewondert of dat u zich over een wetenschappelijke prestatie verbaast en dat u dan toch stug volhoudt dat zoiets vanzelf tot stand is gekomen? Natuurlijk niet! Toch zijn zulke meesterwerken bij lange na niet zo complex, mooi of ingenieus als het ontwerp van het menselijk lichaam. Hoe zouden we ooit kunnen denken dat daar geen Schepper aan te pas is gekomen? Het Genesisverslag zegt bovendien dat van al het leven op aarde alleen de mens naar Gods beeld is gemaakt (Genesis 1:26). Het is dus niet vreemd dat alleen mensen net als God een scheppingsdrang bezitten en soms schitterende dingen creëren op het gebied van muziek, kunst en technologie. Helaas is het nu in de mode om het bestaan van een Ontwerper of Schepper te ontkennen. Maar als alles in de natuur op ontwerp wijst is het toch logisch dat er dan ook een Ontwerper moet zijn geweest die dat allemaal heeft bedacht en gemaakt? Neem alleen al ons brein, onze hersenen. Een vooraanstaande expert onder ingenieurs kwam, nadat hij twee jaar lang had gezwoegd om een „elektronisch brein” te ontwerpen tot de volgende conclusie: „Na de vele problemen die het ontwerpen van [de computer] opleverde, onder de ogen gezien en opgelost te hebben, vind ik het volkomen onredelijk te denken dat zo’n instrument op een andere wijze tot bestaan zou kunnen komen dan door . . . een intelligente ontwerper. . . . Als mijn computer een ontwerper vereiste, hoeveel te meer is dit dan waar met betrekking tot de ingewikkelde . . . machine die mijn menselijke lichaam is.”

* Het muziekstuk “Kyteman’s Sorry” kunt u hieronder zelf beluisteren. Let ook even op de jongeman met het krullend haar en blauwe shirt. Dat is Kyteman die er enorm van geniet dat het door hem gecomponeerde muziekstuk nu zo fraai door dit grote orkest wordt gespeeld.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, Menselijk lichaam, Muziek, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s