Zijn wij verwant aan de apen?

Zo op het eerste gezicht zijn er opmerkelijke uiterlijke verschillen. De apen met hun gebogen lichaamshouding en lomp gevormde handen (om zich goed aan de ruwe boomtakken te kunnen vastgrijpen.) Aan de andere kant de rechtop lopende mens met verfijnde handen die gemakkelijk wendbaar zijn en waarmee men ook allerlei subtiele taken kan verrichten. Op Afb. 1 zijn de handen van zowel de aap als de mens zichtbaar en kun je zelf het verschil zien. De aap is 50 jaar geworden en wordt door zijn oppasser op taart getrakteerd.

Foto 1. Let op de handen van de aap en zijn oppasser.

Foto 1. Let op de handen van de aap en zijn oppasser.

Een ander punt waardoor de mens zich onderscheidt van de apen is het vermogen om muziekinstrumenten te maken, die te bespelen en er ook muziek voor te componeren. Omdat deze blog over ‘ontwerp’ gaat stel ik deze keer de vraag: Hoe komt het dat de mens in dat opzicht qua ontwerp zo sterk verschilt van de dieren? Mensen kunnen gitaren en andere muziekinstrumenten bouwen en weten daaruit de mooiste klanken te halen. Dat is iets wat ik apen nog nooit heb zien doen. En die worden door evolutionisten toch als onze ‘voorouders’ of tenminste als onze ‘neven’ gezien. In de afbeeldingen in biologieleerboeken worden de diverse apensoorten en de mens met lijnen onderling verbonden. Die lijnen zouden dan op onderlinge verwantschap duiden. Als leek denk je dan: dat zal wel haarfijn uitgeplozen zijn en er zullen wel overgangsfossielen zijn gevonden die de verwantschap aantonen. Maar wist je dat die fossielen in werkelijkheid niet bestaan en dat de verbindende lijnen geheel op fantasie berusten? Voor meer wetenschappelijke bewijzen over dit onderwerp verwijs ik naar de video Bones of Contention -Human Evolution, waarin de zoőloog Dr. Marc Surtees glasheldere uitleg geeft over de laatste discussies en ontdekkingen. De conclusie van zijn met dia’s geïllustreerde en wetenschappelijk onderbouwde voordracht zie je in Foto 2.

Foto 2.  Zoőloog Dr. Marc Surtees  met de conclusie van zijn voordracht.

Foto 2. Zoőloog Dr. Marc Surtees met de conclusie van zijn voordracht.


Vertaald betekent dit:

• Het bewijs (in het fossielenverslag) toont plotseling verschijnen.
• Maar het werd uitgelegd alsof het een voorbeeld van evolutie zou zijn.
• Wat nog steeds ontbreekt is: fossielen van gemeenschappelijke voorouders van mensen en apen.

Je kunt hieronder de bovengenoemde video, waarin alle zogenaamde ‘fossielen van voorouders’ de revue passeren, zelf bekijken
https://www.youtube.com/watch?v=SmIpYoR2OC8

Een man die op de gitaar een hele band imiteert.
Als je Tommy Emmanuel zijn gitaar hebt horen bespelen, dan ben je het absoluut met mij eens dat het absurd is om vol te houden dat apen, die vergeleken met de mens een veel kleinere herseninhoud en lompe gebogen vingers hebben, ook zelfs maar in de buurt zouden kunnen komen van de muzikale vaardigheden die mensen hebben. Ik vind hem een mooi voorbeeld van een muzikale mens.

Foto 3. Tommy Emmanuel tijdens zijn optreden.

Foto 3. Tommy Emmanuel tijdens zijn optreden.


Tommy Emmanuel noemt zichzelf een one-man band en hij is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde muzikanten van Australië. Met zijn energie en puur talent, toont hij zijn unieke speelstijl, die onder meer uit een verdere ontwikkeling van de Travis picking techniek en het mengen van ritme en melodie bestaat . Als je, evenals ik, van mooie muziek houdt, dan moet je onderstaande video “My Life As A One-Man Band” beslist even bekijken. Dan kun je zien en horen hoe ver een mens kan komen op muzikaal gebied. En dat doen apen hem beslist niet na!

https://www.youtube.com/watch?v=ENJuNCkPfx0

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Menselijk lichaam, Muziek beluisteren, Natuur, Onderwijs over Intelligent Design, Video, zoogdieren en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.