De pauw in de geschiedenis

In de oudheid sierden levende pauwen de tuinen van Griekenland, Rome en India. Duizenden jaren lang kwamen er pauwen voor in de kunst en de decoratie van koninklijke paleizen in India. De Pauwentroon werd zelfs als een van de belangrijkste voorbeelden van de rijkdom van India beschouwd. De troon was bezet met talloze diamanten en er waren naar verluidt 108 robijnen en 116 smaragden in verwerkt. Op het baldakijn prijkte een gouden pauw en zo kwam de troon aan zijn naam. De troon werd uitsluitend voor belangrijke ceremoniële gelegenheden in elkaar gezet en gebruikt.

Foto 1 Pauwentroon

Foto 1 Pauwentroon

Wikipedia vermeldt: De Pauwentroon is een met bladgoud en 26.733 edelstenen bezette troon, die vroeger werd gebruikt door de Perzische sjahs en die tegenwoordig wordt tentoongesteld in het Golestanpaleis in Teheran (Iran). Achter het stoelgedeelte stonden twee pauwen opgesteld.

 

 

 

 

 

 

 
De bijbelse geschiedenis laat zien dat zich onder de waardevolle invoerartikelen van koning Salomo ook pauwen bevonden. Het is interessant te bedenken dat er in zijn koninklijke tuinen pauwen hebben rondgestapt (1 Koningen 10:22, 23). Deze vogels getuigen beslist van het bestaan van een intelligente Ontwerper. Wanneer de pauw in onderstaande video met zijn uitgespreide sleep van schitterend gekleurde veren zijn dans opvoert, moeten we wel onder de indruk komen van de artistieke vermogens van Jehovah, de God die ’alle dingen heeft geschapen’. — Openbaring 4:11.

Foto 2.  Pauw op boomstam

Foto 2. Pauw op boomstam

Video: Dansende en schreeuwende pauw. Een bijzondere video in hoge kwaliteit.
https://www.youtube.com/watch?v=0AhPv5i03A8

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .