Komen levende robots binnen het bereik van de wetenschap?

Wetenschappers zijn nu in staat om met de onderdelen van bestaande dieren bewegende robotjes te maken. Ze nemen bijvoorbeeld de levende hartspiercellen van ratten , kweken die dan op een stukje buigzaam siliconen of metaal in een bepaalde vorm en kunnen daarmee kleine motortjes maken die werken op licht of stroom. Op die manier kan men zelfs een imitatie-robot- zaadcel laten bewegen. Dat klinkt wel interessant, maar om deze robotzaadcellen ook vruchtbaar te maken, zodat via deze kunst-spermazaden bruikbare robots kunnen worden geproduceerd, lijkt me nog een lange weg om te gaan. Daar zal ook zeker intelligentie voor nodig zijn. Intelligent ontwerp vereist nu eenmaal een intelligente ontwerper. Voor de Schepper zou dit trouwens wel mogelijk zijn. Hij heeft honderdduizenden diersoorten het vermogen gegeven om zich te reproduceren (=nakomelingen te krijgen). Hij was ook in staat om het leven van zijn eerstgeboren zoon vanuit de hemel over te brengen naar de schoot van de maagd Maria, waardoor Jezus als de volmaakte Zoon van God kon worden geboren en in staat was om een volmaakt loskoopoffer voor mensen te verschaffen.  ̶ Matt. 1: 18-25, Matt. 19:26, Matt. 20:28*

In onderstaande video kunt u zelf enkele nieuwe vorderingen op het gebied van bewegende miniatuur robots bekijken: De video Robots die leven? Duurt 1:44 min. en je vindt hem op:
http://www.volkskrant.nl/kijkverder/

  • Je kunt deze schriftplaatsen zelf lezen in de on-line-bijbel op jw.org

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, technisch, Uncategorized, Video, Wetenschap en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.