Wetenschappers: De Evolutietheorie deugt niet.

Evolutionisten beweren vaak dat de musea vol liggen met bewijzen van overgangsvormen tussen de ene en de andere soort. Daarover gaat de nu volgende engelstalige video. Hij laat zien dat de bewering onwaar is. Er zijn geen fossielen die overgangen laten zien. Alle fossielen tonen dieren waaraan alle onderdelen al compleet zijn en die overeenkomen met hedendaags levende dieren. (d.w.z. natuurlijk met uitzondering van uitgestorven diersoorten)  Deze engelstalige video Scientists:The Theory of Evolution is wrong (part1) duurt 9:42 min.

https://www.youtube.com/watch?v=SWDRz5cSziQ

De video toont ons onder andere de creationist Luther Sunderland die een brief schreef naar de paleontoloog van het Britse Natural History Museum, waarin zeven miljoen fossielen liggen opgeslagen. Deze paleontoloog Dr. Colin Patterson schreef in 1978 een boek over de evolutietheorie met de titel Evolution. Sunderland vertelt: “Ik schreef hem een brief en vroeg hem waarom hij in zijn boek geen enkel voorbeeldfossiel of verbindende link liet zien van een overgang van de ene soort naar een andere soort”. Dr. Colin Patterson antwoordde per brief: “Ik ben het volledig eens met uw commentaar over het gebrek aan illustraties van overgangen in mijn boek. Als ik  zulke fossielen of levende wezens kende, dan zou ik die zeker hebben toegevoegd”. Later zei hij: “Er is niet één zo’n fossiel dat mijn argument waterdicht zou kunnen maken.” Dat lijkt mij duidelijke, heldere taal die niet op twee manieren kan worden uitgelegd. De overgangsfossielen zijn er eenvoudig niet. Toch vermeldt Wikipedia dat Patterson in de tweede uitgave van zijn boek probeerde dit weer terug te draaien. Hij beweerde, zonder precies duidelijk te maken hoe dat zou zijn gebeurd, dat het citaat uit zijn verband was gerukt en gebruikte daarbij de volgende woorden:
“Omdat het creationisten ontbreekt aan wetenschappelijk onderzoek om dergelijke theorieën als een jonge aarde … een wereldwijde vloed… of afzonderlijke afkomst voor mensen en apen te ondersteunen, is het hun gemeenschappelijke tactiek om de evolutie aan te vallen door het uitlokken van discussie of onenigheid tussen evolutionair biologen . … Ik heb geleerd dat men goed moet nadenken alvorens openhartig te zijn in argumentatie ( in publicaties , lezingen , of correspondentie ) omdat men creationistische campagnevoerders van munitie voorziet in de vorm van ‘ quotable citaten ‘ , die vaak uit de context worden gehaald” .

Wat was er gebeurd? Waarom had Patterson spijt gekregen van zijn uitspraken? Hebben collega- evolutionisten misschien druk uitgeoefend op Patterson om toch vooral de mythe, dat er wèl heel veel overgangsvormen zouden zijn, in stand te houden? Dat lijkt mij wel aannemelijk. De ommezwaai is wel heel opvallend.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Fossielen, Natuur, Video en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s