Moet je in evolutie geloven?

Zowel mensen die in evolutie geloven als mensen die in schepping geloven, zeggen vaak vol overtuiging wat ze geloven, maar weten eigenlijk niet precies waarom. De tweede groep gelooft in schepping omdat ze dat in de kerk hebben geleerd. Sommige mensen geloven in evolutie omdat ze dat op school hebben geleerd. De leraar biologie zei hen vol overtuiging dat evolutie een feit is. Dat het gebaseerd is op betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek. En zij denken dan: ‘als onderzoekers blijkbaar hebben bewezen dat de evolutietheorie waar is, wie ben ik dan om te beweren dat het niet zo is?’ Maar is evolutie werkelijk een feit omdat in de schoolboeken staat dat het waar is? Stel jezelf eens een paar vragen.

Is het redelijk om er geloof in te stellen?
Eigenlijk is het in beide gevallen een kwestie van geloof. Iemand die in evolutie gelooft, gelooft dat alles in het universum, met inbegrip van het leven, is ontstaan door een toevallige oerknal. Ondanks dat hij overal om zich heen kan zien dat alles een oorzaak heeft, gelooft een evolutionist dat het universum en het leven door niemand is gemaakt. Dat is eigenlijk heel gek en onlogisch! Het is net zo gek als zeggen dat een huis door niemand is gebouwd. Ter illustratie: Stel dat je door een bos loopt en een mooi huis ziet. Denk je dan: ‘Wow, dat is bijzonder, die bomen zijn precies zo gevallen dat er een huis is ontstaan.’? Natuurlijk niet! Dat is niet logisch. Bekijk de afbeelding hieronder maar eens.

Afb. 1   Dat mooie huis in het bos is ook niet toevallig ontstaan.

Afb. 1 Dat mooie huis in het bos is ook niet toevallig ontstaan.


Je weet dat er een architect is geweest die de plantekeningen maakte en een aannemer die de materialen bestelde bij de houtzagerij, dat metselaars de fundatie maakten, dat timmerlieden de balken stelden en alle andere onderdelen voor de afwerking op hun plek vasttimmerden. Waarom zou je dan wel geloven dat alles in het universum zomaar is ontstaan? De Bijbel daarentegen leert ons geen onlogische dingen, maar wèl dat er voor alles een Maker moet zijn geweest. In Hebreeën 3:4 staat: ‘Elk huis wordt door iemand gebouwd, maar hij die alle dingen heeft gebouwd, is God.’ Klink dat redelijk?

Nog zes vragen om over na te denken.
Bewering: Alles in het universum is ontstaan door een toevallige oerknal.
1. Wie of wat heeft die oerknal veroorzaakt?
2. Wat klinkt het meest logisch: dat alles vanzelf is ontstaan of dat alles door iemand is veroorzaakt?
Bewering: Mensen zijn uit dieren ontstaan.
3. Als mensen uit dieren zijn ontstaan, bijvoorbeeld uit apen, waarom is er dan zo’n groot verschil in intelligentie tussen mensen en apen?
4. Hoe kan het dat zelfs de meest ‘eenvoudige’ levensvormen zo ongelooflijk ingewikkeld zijn?
Bewering: De evolutietheorie is bewezen.
5. Hoeveel mensen geloven in evolutie alleen omdat hun verteld is dat alle hoogopgeleide mensen daarin geloven?
6. Heeft degene die dat beweert zich in de bewijzen verdiept? Weet hij dat er ook een hele lijst * op internet staat met de namen en vakgebieden van honderden gekwalificeerde wetenschappers die twijfelen aan de juistheid van de evolutietheorie en aandringen op nader onderzoek van de ‘bewijzen’?

• Je kunt er meer over lezen in een eerder artikel: (Let op!: Omdat de daarbij bijbehorende lijst intussen al ruim duizend namen met de achtergrond van de wetenschappers bevat, kan het enige tijd duren voordat hij is gedownload. Dus even geduld a.u.b.)
gervanpoelgeest.wordpress.com/2011/01/26/wetenschappers-hebben-bezwaar-tegen-darwins-theorie-van-toevallige-mutatie-en-natuurlijke-selectie/

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, Wetenschap en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.