Van bevruchte eicel tot baby: “Geen enkele ingenieur zou instructies kunnen schrijven voor zo’n proces”.

Foto 1. De embryoloog Yan- Der Hsuuw veranderde van mening.

Foto 1. De embryoloog Yan- Der Hsuuw veranderde van mening.

Het tijdschrift “Ontwaakt” heeft (in uitgave nr.2 2016 blz. 10+11) een interessant artikel over de embryoloog Professor Yan-Der Hsuuw, (Foto 1) hoofd embryo-onderzoek aan de Nationale Pingtung-universiteit voor Wetenschap en Technologie in Taiwan. Vroeger geloofde hij in evolutie, maar later veranderde hij van mening en kwam hij tot de conclusie dat het leven geschapen is. In een gesprek met Ontwaakt vertelt hij hoe dit kwam. Hier volgt een korte samenvatting.
Wat overtuigde u ervan dat God het leven heeft geschapen?
Eén doel van wetenschappelijk onderzoek is de waarheid te ontdekken in plaats van vooropgezette ideeën te onderbouwen. Door mijn onderzoek naar de ontwikkeling van het embryo kwam ik tot de conclusie dat leven geschapen is. Een ingenieur ontwerpt een lopende band bijvoorbeeld op zo’n manier dat de juiste onderdelen in de juiste volgorde en op de juiste manier worden samengevoegd. De ontwikkeling van het embryo is hiermee te vergelijken, maar dan veel complexer.
Het proces begint toch met één bevruchte cel?
Klopt. Die microscopisch kleine cel splitst zich vervolgens, waardoor het proces van celdeling begint. Een tijdlang verdubbelt het aantal cellen elke 12 tot 24 uur. Al vroeg in dit proces vormen zich zogenaamde stamcellen. Stamcellen kunnen bijna alle van de ongeveer 200 cellen vormen die nodig zijn voor een volgroeide baby, zoals bloed-, bot- en zenuwcellen. De juiste cellen moeten worden geproduceerd in de juiste volgorde en op de juiste plaatsen. Eerst vormen ze weefsel, en dat ontwikkelt zich uiteindelijk tot organen en ledematen. Geen enkele ingenieur zou instructies kunnen schrijven voor zo’n proces. Toch zijn de instructies voor de ontwikkeling van een embryo heel nauwkeurig in DNA opgeschreven. (Foto 2.) Als ik nadenk over dit uiterst bijzondere proces, ben ik ervan overtuigd dat leven door God ontworpen is.

embryo2

Bron: U kunt zelf het hele bovengenoemde artikel lezen:
https://www.jw.org/nl/publicaties/tijdschriften/ontwaakt-nr2-2016-april/professor-yan-der-hsuuw-embryoloog/

Video: Eerder publiceerde ik al het artikel “Van eicel tot baby” met daarbij een bijzondere video waarin de biologe Maureen Condic op haar eigen manier vertelt over de ontwikkeling van het embryo. Zeer de moeite van het bekijken waard!
https://docs.google.com/file/d/0B2JoFNMhUyVpd3Z2ZGd3TlZDaTA/edit

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Menselijk lichaam, Uncategorized, Video, Wetenschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s