Is evolutie een wetenschappelijk feit of fixie?

In onderstaande video wordt het antwoord op deze vraag gegeven door wetenschappers van verschillende disciplines. In het voorbijgaan worden diverse hardnekkige foutieve gedachten van mensen die in evolutie geloven ontzenuwd. Neem bijvoorbeeld het geloof dat het leven zich spontaan uit dode materie zou kunnen ontwikkelen. Deze oude gedachte uit de Middeleeuwen komt steeds opnieuw weer terug, maar in de video wordt o.a. met het flessen-experiment dat de Italiaanse wetenschapper Francesco Redie in 1668 uitvoerde, aangetoond dat dit toch echt niet kan.

Foto 1 Het flessenexperiment toont dat vliegen niet spontaan in vlees ontstaan. Alleen bij de open fles ontstonden maden waaruit vliegen kropen.

Foto 1 Het flessenexperiment toont dat vliegen niet spontaan in vlees ontstaan. Alleen bij de open fles ontstonden maden waaruit vliegen kropen.

Vliegen ontstaan niet uit dood vlees, maar zij planten zich voort, leggen hun eitjes in het vlees waaruit later de maden en de vliegen kruipen. Als de fles werd afgesloten, zodat de vliegen niet bij het vlees konden komen, dan ontstonden er ook geen nieuwe vliegen. (Zie Foto 1)
De grondregel is dat alleen leven ander leven kan voortbrengen. Ook Louis Pasteur deed twee eeuwen later een experiment, voor een sceptisch publiek, om te bewijzen dat ook bacteriën niet in een afgesloten fles met gesteriliseerde vloeistof,( bouillon), vanzelf tot leven kunnen komen. Toch blijven evolutionisten beweren dat leven wèl ooit uit dode materie is ontstaan . Ook de ruimtevaartreizen van Viking I en II naar de rode planeet Mars hadden ten doel om aan te tonen dat, onder de juiste omstandigheden, het leven kan ontstaan uit niet-leven. Er zou geen twijfel meer zijn dat leven op aarde vanzelf kon ontstaan als sporen van leven elders gevonden werden. Maar de op Mars genomen grondmonsters bleken akelig steriel. Er had nooit leven op Mars bestaan en deze kostbare ruimtereizen leverden dan helaas ook geen bewijs voor het geloof dat leven zich uit dode materie kan ontwikkelen.

Het fossielenverslag
Achtereenvolgens komen dan deskundigen op allerlei terreinen van wetenschap aan het woord. Een voorbeeld: Professor Roberto Fondie is specialist op het gebied van paleontologie: de wetenschap van de fossielen.

Foto 2  Professor Roberto Fondie

Foto 2 Professor Roberto Fondie

Hij is adviseur bij de reconstructie van pre-historische dieren. Hem wordt gevraagd: “Bevestigen fossielen de fundamentele veronderstellingen van de evolutie?” Zijn antwoord is: “Totaal niet! De paleontologie bevestigt niet de gedachte dat al het leven oorspronkelijk uit één levende cel is voortgekomen. Het tegengestelde werd gevonden: alle groepen, van bacteriën tot de mens, verschijnen direct in de lagen met fossielen, zonder verbindende schakels.” (Zie ook Foto 2)
De interviewer vraagt dan: “Waarom geloven zoveel mensen dan toch dat fossielen de evolutie bewijzen?” Fondie antwoord: “Evolutie wordt aan volwassenen en kinderen voorgesteld als een feit, al lang als waarheid aangenomen, belachelijk om te betwijfelen.” En even later: “Het geschiedenisboek over het verleden zijn de rotsen met de fossielen…. Na 200 jaar onderzoek is het paleontologisch bewijs voor evolutie niet alleen zeldzaam, maar ook zeer aanvechtbaar. Als evolutie echt zou zijn, zou het bewijs overvloedig en duidelijk zijn. Musea zouden vol zijn met fossiele overgangen tussen biologische groepen. Maar die zijn er niet. Er zijn geen aanwijzingen dat dit in de toekomst verandert.”
Het voert te ver om van alle opmerkelijke uitspraken van de in deze video geïnterviewde deskundigen een samenvatting te geven, maar ik kan u wel aanraden om deze video, die in het nederlands is ondertiteld, zelf te gaan bekijken. U zult bemerken dat, als gevolg van recent onderzoek en experimenten, veel zaken die voorheen als vaststaande feiten werden gepresenteerd nu in een ander daglicht zijn komen te staan en dat levert verrassende inzichten op.
De video “Evolution: Fact or Believe?” kunt u bekijken door op de link hieronder te klikken:
https://www.youtube.com/watch?v=gWPyCXp9YIE

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Chemische evolutie, Evolutie, Video, Wetenschap en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.