Amerikaanse legerartsen ook opgeleid voor chirurgische behandelingen zonder bloed .

Over Jehovah’s getuigen is u waarschijnlijk bekend dat zij wegens hun geloof in het geval van een medische behandeling geen bloedtransfusie accepteren. Waarom niet? Het bijbelverslag in Handelingen 15:28, 29 luidt:

„Want het heeft de heilige geest en ons goedgedacht ulieden geen verdere last toe te voegen dan deze noodzakelijke dingen: u te onthouden van dingen die aan afgoden ten slachtoffer zijn gebracht en van bloed en van al wat verstikt is en van hoererij. Indien gij u nauwlettend voor deze dingen wacht, zult gij voorspoedig zijn. Wij wensen u een goede gezondheid toe!”

De getuigen vinden dat het gebod zich “te onthouden… van bloed” hun geen bloedtransfusie toestaat.

Dat gegeven heeft meelevende en praktisch ingestelde artsen er twintig jaar geleden al toe gebracht om alternatieve chirurgische behandelingsmethoden voor de Jehovah’s getuigen te ontwikkelen, waarbij geen bloedtransfusie meer nodig is. Deze nieuwe methoden bleken heel succesvol te zijn en voordelen voor zowel de patiënten als de artsen en de ziekenhuizen op te leveren. Er traden minder complicaties op, minder infecties, de patiënten bleken sneller te genezen, er gingen minder patiënten dood en de kosten per patiënt daalden drastisch doordat ze minder lang in het ziekenhuis hoefden te verblijven.

Waarschijnlijk minder bekend is dat het Amerikaanse Defense Department in 2010 reeds veel geld (4,7 miljoen dollar) beschikbaar stelde, omdat het wilde dat ook militaire artsen, wegens de uitstekende resultaten, zouden worden opgeleid voor deze chirurgische behandeling zonder bloed. Op Foto 1 wordt de symbolische cheque voor het geldbedrag voor de opleiding overhandigd.

Foto1  Artsen van het medisch opleidingscentrum Englewood ontvingen 4,7 miljoen dollar om militaire artsen voor operaties zonder bloedtransfusie op te leiden.

Foto1 Artsen van het medisch opleidingscentrum Englewood ontvingen 4,7 miljoen dollar om militaire artsen voor operaties zonder bloedtransfusie op te leiden.

In onderstaande video ziet u hoe dit door de Amerikaanse TV-zender NJN- News in 2010 wereldkundig werd gemaakt. Het bericht is dus al vijf jaar oud, maar ik denk dat ook Nederlandse lezers/ kijkers en artsen die dit bericht gemist hebben het nuttig zullen vinden dat het alsnog onder hun aandacht wordt gebracht. Zowel de artsen van het opleidingscentrum Englewood in New Jersey, die er nu al 20 jaar ervaring mee hebben, als een regeringsvertegenwoordiger vertellen u in onderstaande video hoe deze methode werkt en welke voordelen deze door de Jehovah’s getuigen (engelse naam: Jehovah’s Witnesses) geïnitieerde behandelingsmethode volgens hen heeft.
Bron: https://www.youtube.com/watch?v=JAWhRqCjT9w ( Duurt 4:30)

Meer weten over de ervaringen van artsen met diverse soorten patiënten die zonder bloedtransfusie werden behandeld? Hieronder een uitgebreidere video. De geïnterviewde artsen zijn werkzaam in diverse disciplines en verbonden met medische centra in diverse landen.
https://www.youtube.com/watch?v=QDg69rJ36OA&spfreload=1 (Duurt 29:16)

Professionele up to date informatie voor artsen.
Zoals u in bovenstaande video’s hebt kunnen zien is de behandeling zonder bloed zeer waardevol gebleken . In diverse landen zijn er nu dus ook kundige artsen bereid om hun ervaring met andere artsen te delen. De Jehovah’s Getuigen zelf hebben in de afgelopen jaren wereldwijd niet alleen veel moeite gedaan om artsen te vinden die deze methoden wilden toepassen, maar ook om de medische beroepsgroep in het algemeen over deze geneeskundige behandeling zonder bloed voor te lichten. Ze produceerden bijvoorbeeld drie DVD’s, (Zie ook voetnoot #) die zelfs in de categorie Documentaires werden bekroond.
Speciaal opgeleide getuigen brachten artsen een bezoek en deden ook literatuuronderzoek in medische tijdschriften en brachten alle relevante gegevens in een uitgebreide database bijeen. De kwaliteit van dit door Jehovah’s Getuigen in de medische literatuur verrichte onderzoek is gedegen en up to date. Een verpleegkundige die mededirecteur is van de chirurgische dienst bij een ziekenhuis in de Amerikaanse deelstaat Oregon, zei in een artikel in een medische publikatie voor hoofden van operatiekamers: „Jehovah’s Getuige[n] . . . [zijn] ons ver vooruit. Zij zijn het beste geïnformeerd over alternatieven voor bloed en bloedprodukten en voorzien ons vaak al van de literatuur nog voordat wij erover horen.” Dit heeft er ook toe geleid dat steeds meer artsen bereid waren om op dit gebied met hen samen te werken.

Een bijzondere website
Jehovah’s Getuigen hebben een fraaie website jw.org Deze bevat zeer uitgebreide informatie in ruim 700 verschillende talen. Het is dan ook de meest vertaalde website ter wereld. Heel bijzonder is ook dat deze website een speciale rubriek voor artsen heeft. Het wordt artsen nu dus heel gemakkelijk gemaakt om informatie over specifieke problemen en behandelingen te verkrijgen. Het werkt heel eenvoudig: Onderaan de homepagina van jw.org klikt u onder ‘INFORMATIE VOOR’ op de link ‘Medische professionals’ . U vindt daar dan niet alleen actuele engelstalige artikelen op medisch gebied maar ook een knop Contact waardoor artsen die getuigen behandelen 24 uur per dag met een locale vertegenwoordiger in contact kunnen komen en gratis ondersteuning kunnen krijgen. (Zie Foto 2)

Foto 2  De website jw.org bevat een speciale rubriek met info voor medische specialisten. Klik voor grotere afb.

Foto 2 De website jw.org bevat een speciale rubriek met info voor medische specialisten. Klik voor grotere afb.


Een specifiek geval
In de Amerikaanse “The New Yorker” van 12 augustus 2015 werd onder de kop “How Jehovah’s Witnesses Are Changing Medicine” het geval beschreven van een vrouw waarbij een grote tumor in de buik en de ruggegraat operatief moest worden verwijderd. Het ging om de 60-jarige Jehovah Getuige Joan Ortiz. De schrijfster van het artikel Amanda Schaffer maakte alle gebeurtenissen van nabij mee.
http://www.newyorker.com/news/news-desk/how-jehovahs-witnesses-are-changing-medicine

Voetnoot #
Deze drie DVD’s kunnen als MP4-video via onderstaande link worden bekeken en gratis worden gedownload:
http://www.jw.org/nl/publicaties/videos/geen-bloed-geneeskunde-kan-uitdaging-aan/

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Medische info, Menselijk lichaam en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.