Een sterrenhemel toevoegen aan een saaie donkere hemel of nachtfoto met Photoshop.

1.Plaats de hoofdfoto met de gebouwen op de achtergrond laag. Maak een nieuwe laag en geef die de naam Sterren. Plaats onderstaande foto van de Melkweg op de laag Sterren.
Foto Melkweg: http://www.mediafire.com/view/2qa4e9scaixvlp5/stars.jpg
2. Verander de mengmodus in de rechterkolom van Normaal naar Lichter. (Klik op de driehoekjes waardoor een keuzemenu verschijnt) Dit zal de hoofdfoto nu vaag zichtbaar maken onder de Sterrenlaag.
3. Verander de dekking afhankelijk van hoe helder u wilt dat de sterren zijn.
4. Zorg ervoor dat de laag Sterren is geselecteerd. Maak vervolgens een laag masker door te klikken op het icoontje aan de onderkant van het deelvenster Lagen.
5. Tot slot selecteert u het penseel en schildert u met de kleur zwart over de gebouwen en de rest van de voorgrond, waardoor de sterren op de gebouwen worden uitgewist en alleen de sterren aan de hemel zichtbaar blijven. Zorg vooral dat u niet over de randen van de gebouwen schildert. U bent dan klaar!
Als voorbeeld heb ik een van het internet genomen foto van het nieuwe Centraal Station in Rotterdam gebruikt. De oorspronkelijke hemel (Zie Foto 1) is egaal donker en na de boven beschreven handelingen zijn er op Foto 2 nu sterren zichtbaar.

Foto 1   VOOR (klik voor grotere afb.)

Foto 1 VOOR (klik voor grotere afb.)


Foto 2    NA  (klik voor grotere afb.)

Foto 2 NA (klik voor grotere afb.)

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Fotografie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.