Verkwikking vinden in de natuur

Deze week vernam ik uit het nieuws dat de kolonisten in Israël weer wat land van de Palestijnen hebben afgenomen om er huizen te bouwen. De Palestijnen protesteerden, maar de premier van Israël denkt er niet over om vrede te sluiten met de Palestijnen en hun het ingenomen gebied weer terug te geven. Die zouden alleen elders wat gebied ter compensatie kunnen krijgen. Van dergelijke nieuwsberichten wordt ik niet echt blij. Ook elders in de wereld zijn er veel oorlogen en moeten mensen vluchten omdat hun leven in gevaar is. Maar ook in onze westerse maatschappij maken velen zich zorgen en ze snakken naar innerlijke rust of vrede. Ze zoeken het misschien in religie, meditatieseminars of yogagroepen. Anderen hopen rust te vinden in de natuur en maken vakantiereisjes, tochten in de bergen en ongerepte gebieden, of bezoeken mineraalbaden.

Foto 1  Stromend water en een met mos begroeide boomstam

Foto 1 Stromend water en een met mos begroeide boomstam

Voor al die mensen die zich graag even ontspannen in de natuur, maar daar niet altijd de mogelijkheid of tijd voor hebben, zijn hier nu twee bijzondere, rustgevende video’s met mooie beelden en geluiden van fraaie stukjes natuur. Over de eerste (korte) video: Waan u even in de natuur, hoor de vogels in het bos, hoor het water omlaag kletteren bij de waterval en zie hoe het stromend water zijn weg zoekt over en langs de rotsen in het beekje. Volg het riviertje en geniet dan van de stilte in het bos en beelden van de verschillende jaargetijden. Deze eerste video duurt slechts 12 minuten, dus ga er even voor zitten en laat de rust op u inwerken. Ik hoop dat u na het zien ervan weer even bent opgewassen tegen de hectiek in de samenleving.

https://www.youtube.com/watch?t=263&v=sp4oTxenRLY

Ik vond ook nog een tweede natuurfilm voor u. Deze sluit mooi aan op mijn vorige artikelen over vlinders. Diverse soorten vlinders zijn bijzonder mooi in beeld gebracht. Deze video duurt wel erg lang, maar u kunt natuurlijk altijd eerder stoppen als u dat wilt.

https://www.youtube.com/watch?v=AqYNirmVMt0

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Natuur en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s