Fossielen ondersteunen de evolutietheorie niet.

Bij veel mensen leeft het denkbeeld dat het fossielenverslag de evolutietheorie zou ondersteunen. Dat is een misvatting. In onderstaande video wordt een deskundige op het gebied van fossielen Dr. Jerry Bergman geïnterviewd en hij toont ons een aantal afbeeldingen van fossielen van diverse planten en dieren, zoals de varen op Foto 1 en de zeester op Foto 2 Het betreft geen uitgestorven soorten maar soorten die ook nu nog volop voorkomen. En wat blijkt? De fossielen die afkomstig zijn uit lang vervlogen tijdsperioden zien er nog precies zo uit als hun hedendaagse soortgenoten. Fundamentele levensvormen uit lang vervlogen tijdsperioden zijn in de loop der tijd dus helemaal niet veranderd. Als evolutie waar zou zijn en alle soorten inderdaad een gezamenlijke voorouder zouden hebben, dan zouden er ook talrijke overgangsvormen moeten zijn gevonden. Maar er zijn nooit overgangsschakels tussen de ene belangrijke levensvorm en de andere gevonden. Bij de gevonden fossielen zijn alle ledematen en organen al volledig ontwikkeld. Er zijn geen fossielen gevonden met half ontwikkelde ledematen. Het fossielenverslag laat dus precies het tegenovergestelde zien van wat men zou verwachten volgens Darwins evolutieleer.

Foto 1  Varen     Foto 2  Zeester

Foto 1 Varen Foto 2 Zeester

Wat ook opvalt is dat veel soorten plotseling verschenen in een periode die het Cambrium wordt genoemd. In Wikipedia lees ik daarover: “Het Cambrium is het oudste systeem waarin op grote schaal grote, goed herkenbare meercellige fossielen worden gevonden. Vóór het Cambrium komen slechts sponzen en medusae voor. In het begin van het Cambrium verschijnt ongeveer de helft van alle bekende groepen leven (biologische stammen of phyla), vaak zonder dat directe voorouders gevonden zijn. Deze plotselinge radiatie van soorten wordt de Cambrische explosie genoemd.”
In A View of Life wordt de volgende beschrijving gegeven: „Vanaf het begin van het Cambrium en gedurende ongeveer 10 miljoen jaar daarna, verschenen voor het eerst alle hoofdgroepen van skeletdelen bezittende ongewervelden in wat de meest spectaculaire toename in verscheidenheid was die ooit op onze planeet is geregistreerd.” Er verschenen slakken, sponzen, zeesterren, kreeftachtige diertjes die trilobieten worden genoemd, en vele andere ingewikkelde zeedieren. In hetzelfde boek wordt trouwens ook opgemerkt: „Sommige uitgestorven trilobieten hadden in feite ingewikkelder en doeltreffender ogen ontwikkeld dan enige thans levende geleedpotige.”

Wat is de verklaring voor die explosie en opzienbarende verschijning van tal van nieuwe soorten? Als je, net als ik, in een Intelligente Schepper gelooft, dan is die vraag niet moeilijk te beantwoorden. Voor wetenschappers die zijn onderwezen in de evolutietheorie ligt dit anders. Op de site van Maastricht University las ik ook een verhaal met als titel “De Cambrische explosie”. Daar noemt men het “een ware uitbarsting van evolutionaire creativiteit”. Is dit juist? Het woord ‘creativiteit’ veronderstelt dat er een vindingrijke, creatieve intelligentie bezig was, die in staat was om complexe constructies voor skeletten en organen te ontwerpen. Bij evolutie spelen toevallige mutaties en natuurlijke selectie voornamelijk een belangrijke rol en men ontkent meestal dat daar een begeleidende intelligente kracht bij aanwezig was. Natuurlijke selectie kan echter slechts selecteren uit wat reeds aanwezig is en kan zelf niet iets nieuws creëren. De uitdrukking ‘evolutionaire creativiteit’ is dus misplaatst. Stiekem worden er hierdoor ten onrechte goddelijke eigenschappen aan evolutie toebedeeld en wordt u als lezer op het verkeerde been gezet. Helaas wordt verder op de site ook geen enkele uitleg gegeven over de oorzaak van de Cambrische explosie. Ook zou het zinnig zijn als werd uitgelegd hoe evolutie ‘creatief’ kan zijn zonder begeleidende intelligente kracht.

Video: “Why The Fossil Record Does Not Support Evolution” Duurt 22:40 min.

Link naar de site van Maastricht University:
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Faculteiten/FHML/DeFascinerendeWereldVanZelfbewegers/Informatie/DeCambrischeExplosie.htm

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s