Hoe fotografeer ik een olifant?

Foto 1  Afrikaanse olifant  Foto Art Wolfe

Foto 1 Afrikaanse olifant Foto Art Wolfe

Hieronder een link naar een site over natuurfotografie waarop u kennis kunt maken met het werk van “De beste natuurfotograaf van het jaar: Art Wolfe” Als u zijn schitterende foto’s heeft gezien zult u misschien jaloers zijn op de kwaliteit ervan en bij uzelf zeggen: “Dat zal ik zelf toch nooit kunnen leren”. Natuurlijk is alles moeilijk in het begin, maar geef de moed niet te gauw op. Wolfe zegt daarover: “Ik ben zelf ook begonnen met het fotograferen van eenden en spechten in mijn achtertuin. Toen ik ouder werd en begon te reizen werd mijn werk steeds beter.” Niet iedereen is natuurlijk in de gelegenheid om dure reizen naar Afrika te maken, maar gelukkig kunnen we nu wel de door anderen geschoten beelden bewonderen. Bijgaande foto’s van de Afrikaanse olifant zijn afkomstig uit de video over deze bekwame natuurfotograaf. Als u er op klikt worden ze schermvullend weergegeven. Probeer uzelf eens in te denken dat u er zelf ook bij aanwezig bent. Veel plezier dus bij het bekijken van “Nature’s Best Photographer of the Year: Art Wolfe”

http://www.naturesbestphotography.com/

Wetenswaardigheden over de olifant
De Afrikaanse olifant heeft grote oren. Die worden onder meer gebruikt om de warmte af te drijven. Vergeleken met de Afrikaanse olifant heeft de Indische olifant kleinere oorschelpen en kleinere slagtanden.

In India worden olifanten getraind om te werken. Ze worden onder andere ingezet bij de bosbouw. Een olifantendrijver was aan de oever van de rivier de Narmada bezig met het bereiden van een maaltijd en had zijn zoontje tussen de slurf en voorpoten van zijn rustende olifant achtergelaten. Het jongetje probeerde telkens weg te komen, maar dan „sloeg de rustende olifant voorzichtig zijn slurf om het kind heen en trok hem terug naar de plek waar zijn vader hem had neergezet”, vertelt het boek Project Elephant. „De vader ging door met koken en scheen er absoluut op te vertrouwen dat het kind daar veilig was.”

Foto 2  Afrikaanse olifant  Foto Art Wolfe

Foto 2 Afrikaanse olifant Foto Art Wolfe

Aanvullend materiaal over Art Wolfe en hoe hij werkt.
Voor de liefhebber hier nog een link naar een uitgebreid interview met Art Wolfe. Duurt 1 uur en 5 min. Engelstalig.

https://www.youtube.com/watch?v=a7yYhXGfHAo

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, Landdieren, Natuur, Video, zoogdieren en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s