Wie ontwierp onze prachtige planeet AARDE?

Beelden uit de video "Planet EARTH"

Beelden uit de video “Planet EARTH”


De schoonheid van onze aarde en de natuur wordt weergaloos mooi getoond in de onderaan dit artikel gelinkte video getiteld Planet Earth. Op bovenstaande foto-poster krijgt u daar al vast een voorproefje van. Ik wil u graag aanmoedigen om de video ook zelf te bekijken. Toen ik dat zelf deed dacht ik er over na hoe dor en levenloos het oppervlak van andere ons bekende planeten is, en werd bevestigd in de conclusie dat onze aarde wel speciaal ontworpen is. Ik zelf geloof dit stellig, maar begrijp ook dat niet iedereen daar ook van overtuigd zal zijn. Hen raad ik daarom aan om het volgende experiment in gedachten te doen: Probeer tijdens het bekijken van de beelden eens over de volgende vragen na te denken:

Wie zorgde er voor dat de majestueuze bergen zich konden verheffen?
Wie beheerst de schatkamers van de sneeuw en het ijs?
Wie laat in de lente de sneeuwklokjes en de bloesems van de vruchtbomen weer ontluiken?
Wie laat de reuzensequoia’s meer dan honderd meter hoog groeien uit een minuscuul zaadje?
Welke intelligente macht ontwierp de planten en bomen die er voor zorgen dat we zuurstof kunnen inademen en dat de hoeveelheid zuurstof circa 21 procent van alle gassen in de atmosfeer bedraagt? Ja, zuurstof maakt onze planeet zelfs uniek onder de planeten. (Zie ook noot #)
Wie zorgde er voor dat zelfs op de hoogste bergen toch water en imposante watervallen aanwezig zijn?
Waarom heeft alleen onze planeet zo’n overvloed aan water (voor al het leven noodzakelijk)?
Als ik ’s morgens de zon zie opkomen realiseer ik me dan dat we daardoor elke dag opnieuw weer gratis licht en energie van de Scheppper ervan ontvangen en dat daardoor de planten die ons voedsel verschaffen kunnen groeien?

De documentaire begint en eindigt met beelden van de aarde die vanuit een ruimtevaartuig zijn genomen. Nadat u onderstaande video hebt bekeken zult u, evenals ik, inzien dat onze “Blauwe Planeet” werkelijk een juweel onder de planeten is. Hij is niet toevallig ontstaan maar een prachtig geschenk van de Grote Ontwerper wiens naam Jehovah* is. ̶ Jesaja 42:8 en Handelingen 4:24

• ’Jehovah’ is een weergave van Gods naam in het Nederlands die al eeuwenlang wordt gebruikt. Hoewel veel Bijbelgeleerden de voorkeur geven aan de spelling ’Jahweh’, is ’Jehovah’ het bekendst. Het eerste deel van de Bijbel werd niet in het Nederlands geschreven maar in het Hebreeuws, een taal die van rechts naar links gelezen wordt. Daarin verschijnt de naam van God als vier medeklinkers: יהוה. Die vier Hebreeuwse letters — getranslitereerd als JHWH — staan bekend als het Tetragrammaton.
• # Zuurstof is uniek voor de aarde. Prof. Manuel Sintubin zegt: “Zuurstof in de atmosfeer is dus een typisch kenmerk van een planeet waar levende organismen aan fotosynthese doen. Stel dat we ergens in het heelal nu een planeet ontdekken met zuurstof (of ozon) in de atmosfeer, dan zou dit een sterke aanduiding zijn dat op die planeet leven is …. maar tot op vandaag hebben we zo’n planeet nog niet gevonden.”

De video Planet Earth duurt slechts 13:28 min. en wordt begeleid door zeldzaam mooie muziek. Geniet er van.

https://www.youtube.com/watch?v=6v2L2UGZJAM

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Aarde, Fotografie, Intelligent Design, Muziek, Natuur, Video en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s