Een bijzondere video voor allen die nog in evolutie geloven.

Ik heb in deze blog reeds heel wat argumenten genoemd die aantonen dat er intelligent ontwerp nodig was om het leven op aarde mogelijk te maken. Toch wordt op scholen en universiteiten nog steeds de evolutietheorie als waar onderwezen. Ook de bioloog professor Michael Behe geloofde aanvankelijk dat Darwin’s theorie over evolutie en natuurlijke selectie een goede verklaring was. Wat bracht hem tot andere inzichten? In onderstaande video ziet en hoort u hem dat zelf uitleggen. Hij en ook andere gekwalificeerde wetenschappers, uit de wereld van de moleculaire biologie en de microwereld van de cel, leggen uit wat hun bezwaren zijn en waarom zij denken dat Darwin’s theorie niet langer houdbaar is. De ca. 15 min. durende video is engelstalig maar toont in die korte tijd heel wat bijzondere dingen om over na te denken. Dit moet u hebben gezien.

https://www.youtube.com/watch?v=NaVoGfSSSV8

Afb. 1  Bacterie met zweepstaart of Flagellum.

Afb. 1 Bacterie met zweepstaart of Flagellum.


Afb. 2  De motor van het Flagellum heeft alle tekenen van intelligent ontwerp.

Afb. 2 De motor van het Flagellum heeft alle tekenen van intelligent ontwerp.

De zweepstaartmotor of “the bacterial flagellum”.
Volgens de evolutietheorie zouden door natuurlijke selectie de levensvormen die zich beter ontwikkelden daarvan voordeel hebben boven andere en daardoor betere overlevingskansen hebben. Een bacterie met staart kan zich sneller naar een voedselbron bewegen. Veronderstel dat het, ergens in het verleden, toen er nog geen bacteriën met staart waren, gelukt was dat een zweepstaart zich spontaan ontwikkelde en dat die staart zich ook nog aan het achtereind van een bacterie zou kunnen vasthechten. Als er dan niet ook tezelfdertijd een motor met rotor was om die staart tot beweging te brengen, dan zou deze staart nog steeds nutteloos zijn en de bacterie geen voordeel hebben gegeven. Natuurlijke selectie zou er dan voor hebben gezorgd dat dit onbruikbare onderdeel weer zou verdwijnen. Dit voorbeeld laat zien dat voor een goede werking alle onderdelen tegelijk op dezelfde tijd aanwezig moeten zijn en onmiddellijk goed moeten functioneren. Aangezien de Flagellum uit 14 verschillende onderdelen bestaat zouden die niet alleen alle toevallig op het zelfde moment en op de zelfde plek in de oneindige ruimte aanwezig moeten zijn geweest, maar ook de juiste grootte moeten hebben en uit het juiste materiaal vervaardigd moeten zijn. Ze zouden zich dan ook nog precies op de juiste manier moeten hebben samengevoegd. Dat dit ooit zou zijn gebeurd vereist wel heel veel geloof. De kans dat dit allemaal “toevallig” precies goed gaat wordt dan namelijk zo klein dat kansrekening deze mogelijkheid ongetwijfeld als “onmogelijk” zal uitsluiten. Er is dus het volgende probleem ontstaan: Hoewel er al heel veel onderzoek naar is gedaan kan de evolutietheorie nog steeds niet verklaren hoe de complexe motor van de zweepstaartbacterie zonder intelligente sturende kracht is ontstaan.

Wat zei Darwin er zelf over?

“Als zou kunnen worden aangetoond dat er enig complex orgaan bestaat dat onmogelijk kan zijn gevormd door talrijke opeenvolgende kleine wijzigingen, dan zou dat mijn theorie doen breken.”

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Intelligent Design, Video en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een bijzondere video voor allen die nog in evolutie geloven.

  1. Graag gedaan! Hartelijk dank voor uw reactie. Blijf ook volgende artikelen samen bekijken en praat er vooral over in gezinsverband. Het zal ze een goede basiskennis in hun leven geven.

  2. Lisanne Albada Jelgersma zegt:

    Dankuwel Ger voor deze informatie! We hebben het filmpje zojuist zitten bestuderen met onze zoons van 10 en 11. Heel interessant!

    Groetjes, Lisanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s