Nieuw ontworpen Drone maakt spectaculaire Ultra Hd-video-opnamen mogelijk.

Foto 1  Loopt onze privacy gevaar?

Foto 1 Loopt onze privacy gevaar?

Miniatuur -vliegtuigen of drones bestaan nog niet zo lang en in Nederland mogen ze ook niet overal zomaar vliegen. Gevreesd wordt dat ze inbreuk zullen maken op de privacy van mensen. Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat als hij schaars gekleed in zijn achtertuin ligt te zonnebaden hij dan door paparazzi gefilmd zou kunnen worden. Ook is er het veiligheidsaspect: de drone zou wellicht kunnen neerstorten en ongelukken kunnen veroorzaken. Desondanks blijven veel fotografen en video-enthousiasten er stiekem van dromen om hun camera onderaan een drone te bevestigen en dan ook een hoger standpunt in te kunnen nemen. Dat zou hun zoveel meer mogelijkheden bieden om spectaculaire beelden te schieten. Tot voor kort waren de op deze manier genomen beelden echter erg schokkerig en onscherp. Ook bestond het gevaar dat een drone buiten het bereik van de zender zou komen en niet meer bij zijn eigenaar zou terugkeren. Voor het bedrijf DJI was dit aanleiding om een totaal nieuw en geavanceerd ontwerp voor een drone te maken dat de genoemde bezwaren niet zou vertonen. Het antwoord is de Phantom 3 die beelden met 4k- resolutie kan maken. (Zie Foto 2)

Foto 2   De Phantom 3

Foto 2 De Phantom 3


De stabiele beelden worden naar de bedieningsconsole verzonden en kunnen op het bijbehorende tablet worden bekeken. De drone heeft een ingebouwd nauwkeurig werkend GPS-systeem en de producent belooft dat de drone gegarandeerd weer terugkeert. De opname boven de lava spuwende vulkaan is op deze wijze gemaakt. (Zie Foto 3)

Foto 3   Met de drone gemaakte foto boven een lavaspuwende vulkaan. Klik voor grotere foto

Foto 3 Met de drone gemaakte foto boven een lavaspuwende vulkaan. Klik voor grotere foto


In onderstaande video kunt u zelf zien hoe een en ander in de praktijk werkt.
https://www.youtube.com/watch?t=14&v=7jJn7uvqgc0 De video duurt 7: 34 min.

Meer details over de Phantom 3-drone
http://nl.hardware.info/nieuws/43523/dji-introduceert-phantom-3-drone-met-4k-camera?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=hardwareinfo

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, Techniek, Video en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.