Ook in het ontwerp van de hand is duidelijk de hand van de Meester-Ontwerper te zien.

Als u twee handen heeft beseft u dan wel dat dit twee meesterlijk ontworpen gereedschappen zijn? Met z’n 27 botten, 34 spieren en miljoenen zenuwuiteinden is de mensenhand een ultraprecies en fijngevoelig instrument. Voor toepassingen bij robots heeft men geprobeerd om de menselijke hand te imiteren en de bewegingen zo menselijk mogelijk te maken. Tot een paar jaar geleden gelukte dit slechts in zeer beperkte mate, maar het Britse bedrijf Shadow Robot Company is er nu al aardig in geslaagd om het originele ontwerp van onze Schepper enigszins te benaderen. (Zie Foto 1)

Foto 1  De Shadow Hand kan een aardbei  beetpakken zonder die fijn te knijpen.

Foto 1 De Shadow Hand kan een aardbei beetpakken zonder die fijn te knijpen.

Het bedrijf werkt al sinds 2008 aan de Shadow Hand en sindsdien zijn er al tal van verbeteringen in het ontwerp aangebracht. Bij de laatste verbetering zijn er 34 extra gevoelige sensoren in de vingertoppen aangebracht. Men vond kennelijk (en dat terecht ) dat het ontwerp van de mensenhand subliem was, want de Shadow Hand heeft net als de mensenhand 24 gewrichten. Net als bij een mensenhand is de hoek van het middelste kootje, als de vinger buigt, altijd groter of gelijk aan de hoek van het laatste kootje. Het middelste kootje kan bovendien buigen als het laatste kootje recht blijft ̶ maar niet omgekeerd. Verder hebben de uiterste kootjes maar een beperkte beweging. Dat alles zorgt ervoor dat de hand stabiel is en de vingerkootjes niet overbelast raken. Lange pezen lopen van de onderarm naar de vingers en sturen hun bewegingen aan. In de hieronder genoemde video kunt u de Shadow Hand in actie zien. De bewegingen zouden nog wat gestroomlijnder kunnen worden en ik zie deze hand ook nog geen dunne naald van een gladde tafel oppakken, maar dit laat wel zien dat er na zeven jaar van ontwikkeling toch veel vooruitgang is geboekt. Voor een goed ontwerp is dus veel intelligentie en constructief inzicht nodig. Hopelijk ziet u, net als ik, nu ook duidelijk in dat het originele ontwerp van de mensenhand niet door toevallige evolutie kan zijn ontstaan, maar ontworpen werd door een Intelligente Ontwerper. Uit niets blijkt dat Hij ook eerst diverse versies moest uitproberen om tot het definitieve ontwerp te komen. Onze eerste voorouders werden rechtstreeks volmaakt door hem geschapen. Hij mag dan ook terecht de titel Meester-Ontwerper dragen. Zou het dan ook niet logisch zijn dat wij deze Schepper de eer geven die hem toekomt?

https://www.youtube.com/watch?v=3ju4upwhdvM Deze video duurt 7:45 min.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Video | Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, Menselijk lichaam, Video en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s