Nogmaals: Het periodiek systeem der elementen.

Alles om ons heen bestaat uit elementaire bouwstenen. Ze worden elementen genoemd. Veel elementen (zoals ijzer en koolstof) zijn in ruime mate aanwezig in de natuur, andere zijn zeldzaam of kunnen alleen onder bijzondere omstandigheden kortstondig bestaan.
Het bijzondere aan de elementen is dat ze allemaal precies in een systeem passen waarin hun atoomgewicht en hun chemische eigenschappen nauwkeurig zijn vastgelegd. Ook blijkt er een verband te zijn tussen bepaalde elementen en het aantal electronen in het atoom van het bewuste element. Dit systeem wordt “Het periodiek systeem der elementen” genoemd.
Op 11 maart 2013 schreef ik er op deze blog al een artikel over onder de titel: De schitterende orde in het periodiek systeem wijst op een Schepper. Daarin voerde ik al argumenten aan die aantoonden dat het systeem niet toevallig kon zijn ontstaan, maar dat het door een intelligente Schepper moest zijn ontworpen. Het systeem is tamelijk complex en het heeft lang geduurd voordat het werd ontdekt. Reeds in de Middeleeuwen waren de alchemisten geïnteresseerd in de elementen. Maar het systeem er achter werd pas in de negentiende eeuw ontdekt. Een van hen was de Russische chemicus Dmitri Ivanovitsj Mendelejev. Op 18 maart 1869, werd zijn verhandeling „Een overzicht van het systeem der elementen” voorgelezen aan het Russisch Scheikundig Genootschap. Mendelejev benadrukte ook dat het systeem “niet door het toeval was bepaald, maar door een soort vaststaand en exact beginsel” Ook voorspelde hij de vondst van nog zestien andere elementen en hij beschreef de eigenschappen ervan. Die ontbrekende elementen werden later ook inderdaad gevonden en ze bleken exact in het door hem beschreven systeem te passen.

Omdat ik heb gemerkt dat veel van mijn lezers in dit onderwerp zijn geïnteresseerd, heb ik nu voor u een aanvullende documentaire gevonden. Deze laat zien hoe Mendelejev er toe kwam en hoe later door anderen de ontbrekende elementen werden toegevoegd. De video toont ook hoe diverse elementen in het dagelijks leven en in de techniek worden toegepast. Helaas werden sommige gevonden elementen ook voor oorlogsdoeleinden misbruikt. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling van de Schepper geweest. Hij kan natuurlijk niet verantwoordelijk worden gesteld voor het misbruik door mensen. Ter illustratie: een broodmes kan ook worden misbruikt om iemand te verwonden of te doden, maar dat is natuurlijk niet de schuld of de bedoeling van de maker van het broodmes.

De Ontwerper van het systeem van elementen, Jehovah God, heeft ons mensen werkelijk een uniek cadeau gegeven. We zijn in staat om uit elementen zoals goud en zilver de mooiste sieraden te maken. De foto’s geven enkele voorbeelden voor het element goud. (In het systeem Au van Aurum)

Foto 1 In de kluizen van banken liggen duizenden tonnen aan goud. Van het begin af heeft men dit edelmetaal wegens zijn gewicht, zeldzaamheid, duurzame niet-tanende glans, glinsterende schoonheid, pletbaarheid en smeedbaarheid hoog gewaardeerd.

Foto 1 In de kluizen van banken liggen duizenden tonnen aan goud. Van het begin af heeft men dit edelmetaal wegens zijn gewicht, zeldzaamheid, duurzame niet-tanende glans, glinsterende schoonheid, pletbaarheid en smeedbaarheid hoog gewaardeerd.

Foto 2  Een goudsmid kan er de mooiste sieraden van maken. Goudsmid Marc Lange heeft met zijn ring Silhouette Fireworks de Nederlandse ontwerpwedstrijd voor goudsmeden 2014 gewonnen.

Foto 2 Een goudsmid kan er de mooiste sieraden van maken. Goudsmid Marc Lange heeft met zijn ring Silhouette Fireworks de Nederlandse ontwerpwedstrijd voor goudsmeden 2014 gewonnen.

Foto 3  Elementensysteem. Wie gaf de elementen hun prachtige eigenschappen  en precieze plaats in het periodiek systeem van de elementen? Was het toeval of intelligent ontwerp?

Foto 3 Elementensysteem. Wie gaf de elementen hun prachtige eigenschappen
en precieze plaats in het periodiek systeem van de elementen? Was het toeval of intelligent ontwerp?


Wanneer men goud met een ander metaal legeert — om het te verharden — is het nog veelzijdiger bruikbaar. Dit proces werd ook in het oude Israël toegepast. Het periodiek systeem is niet zomaar toevallig ontstaan, maar een intelligent brein heeft over het systeem nagedacht en er voor gezorgd dat wij mensen allerlei gevarieerde producten van de diverse elementen zouden kunnen maken.

Video “Mijlpalen in de wetenschap” De video duurt 14 min. en is nederlands ondertiteld.
U vindt de video als tweede op onderstaande pagina:

http://dmitrimendelejev.weebly.com/videos.html

Als u inzicht wilt verkrijgen in de logische opbouw van de horizontale rijen elementen en het aantal electronen bekijk dan onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=3_FJIpKgdV4

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Chemische evolutie, Intelligent Design, Natuur en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.