Uw brein is intelligent ontworpen

Een van de mooiste argumenten voor ‘ontwerp in de natuur’ is om te zien hoe prachtig ons brein is ontworpen om door oefening speciale vaardigheden aan te leren. In onderstaande video ziet u bijvoorbeeld  hoe Titus, een kleuter van slechts 3 jaar oud, zichzelf van jongsafaan heeft getraind om een bal in een basket te werpen. Hij heeft daarin al een opmerkelijk hoog niveau bereikt. Hoe doet hij dit? Heeft hij dit vanaf zijn geboorte al meegekregen en geërfd van zijn ouders? Nee, ons brein zal, als voor een bepaalde vaardigheid een goede samenwerking tussen het oog en de spierbewegingen nodig is, de voor beweging vereiste spiersamentrekkingen en timing als het ware in het geheugen opslaan. Als dezelfde bewegingen vaker worden gemaakt (Titus had er plezier in en oefende een paar uur per dag) dan worden de verbindingen tussen de zenuwcellen in het brein steeds hechter en zal het resultaat steeds beter zijn. Titus heeft, dank zij dit leervermogen van het brein, op jonge leeftijd al de nauwkeurigheid van een volleerd basketbalspeler.
Wat denkt u: is dit vermogen van het brein per toeval ontstaan of is het intelligent ontworpen door de Schepper Jehovah God?

https://www.youtube.com/watch?v=NMq7LaQVzl4&feature=em-upload_owner

U kunt nog meer video’s van de kleine Titus bekijken als u op youtube.com zoekt op de term: titus basketball kid. Hieronder nog een voorbeeld:

Hoe deed Titus het in vergelijking met een volwassen basketballer? https://www.youtube.com/watch?v=MAFfBaQzyoE

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, Menselijk lichaam, Sport en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.