Het Oceaan-Schoonmaak-Project

Onze oceanen worden erg vervuild door weggeworpen lege blikjes en kunststof flessen. Die blijven eindeloos in het rond drijven in vijf oceaangebieden. (Zie Afb. 1) Pas na lange tijd vallen de kunststoffen uiteen en worden dan opgenomen in de voedselketen. Dat is niet goed voor zowel de vissen als de mensen. De beste oplossing zou natuurlijk zijn als alle mensen vanaf nu hun afval niet meer in zee werpen, maar dan nog blijven de honderdduizenden tonnen afval, die reeds aanwezig zijn, nog steeds een probleem.

Afb. 1  De vijf gebieden in de oceanen waar afval ronddraait.

Afb. 1 De vijf gebieden in de oceanen waar afval ronddraait.


Een slimme 20-jarige jongeman met de naam Boyan Slat heeft nu voor dit probleem een praktische oplossing bedacht. (Zie Afb. 2)

Afb. 2  De oceaanreiniger in actie.

Afb. 2 De oceaanreiniger in actie.

Je kunt er op onderstaande site een Prezi-presentatie over bekijken. Die laat niet alleen zien dat er een eenvoudige , goedkope oplossing is, maar ook dat er nu al veel mensen vrijwillig samenwerken om deze oceaanreinigingsmethode ook daadwerkelijk te gaan toepassen. Leer meer over Boyan’s oplossing: Klik even op de link hieronder . Je komt dan op de Ocean Cleanup-site. Klik op “Start Prezi” , op de rechthoek die het beeld schermvullend maakt en vervolgens onderaan op de pijlen om naar een volgende beeld te gaan:

http://www.theoceancleanup.com/prezi/

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Natuur, Techniek, Video, Zee, Zeedieren en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.