Topwetenschapper bekent: Ik snap niks van evolutie.

Reeds vaker heb ik op deze blog betoogd dat de evolutietheorie geen goede verklaring biedt voor het ontstaan van leven op onze planeet. De neurochirurg Dr. Carson uit mijn vorig artikel noemde de bewering van evolutionisten dat het leven lang geleden zomaar spontaan uit niet -leven of dode materie zou zijn ontstaan ook al “een ongelooflijk sprookje“.
Hoewel dr. Carson een beroemd neurochirurg is en hij ongetwijfeld veel kennis over de hersenen heeft , was er op internet toch iemand die tegenwierp: ” Wat kwalificeert Carson om over evolutie te spreken alsof hij een expert is ? Ik wist niet dat de neurochirurgie een kwalificatie in de evolutie wetenschap vereist. Hij lijkt niet eens het verschil tussen abiogenesis en evolutie te kennen. We hebben hier te maken met een beroep doen op autoriteit: Carson is een neurochirurg, dus moet hij een expert op evolutie zijn. Verkeerd.”
Waarom de man op internet zo overtuigd is van evolutie weet ik niet, maar veel mensen denken nog steeds ten onrechte dat het Miller–Urey − experiment het bewijs leverde voor spontaan ontstaan van leven. De persoon die dit schreef gelooft zelf blijkbaar ook heilig in evolutie. Maar hij voelt zich kennelijk aangevallen en beweert dan maar dat het Dr. Carson op het terrein van evolutie aan kennis zou ontbreken.
Dan komt bij mij de vraag op: Wat maakt iemand dan wèl tot een expert? Eigenlijk zouden we dan aan een topwetenschapper op chemisch gebied moeten vragen of hij kan verklaren hoe, ergens in het verleden, materie door middel van geleidelijke evolutie tot leven kwam. De in evolutie gelovende lezer wordt echter op zijn wenken van een echte expert voorzien, want het Katholiek Nieuwsblad komt nu met het nieuws dat een prominente Amerikaanse topwetenschapper openlijk heeft toegegeven dat hij zelf ook niet snapt hoe evolutie tot leven heeft geleid. Het gaat om Dr. James Tour. Hij staat inderdaad ( onder nummer 41) op onderstaande lijst van de vijftig invloedrijkste wetenschappers ter wereld.
http://www.thebestschools.org/features/50-influential-scientists-world-today/
Dr. Tour die gespecialiseerd is in chemie, nano-techniek en computerwetenschap stelt dat hij en andere wetenschappers geen idee hebben hoe evolutie het ontstaan van het leven zou kunnen verklaren.
En toch, als iemand het zou moeten weten dan is hij het wel. Ik citeer nu even uit het nieuwsblad:
Dr. James Tour is een bekende hoogleraar van Rice University, die gespecialiseerd is in chemie, nano-techniek en computerwetenschap. Hij heeft over de afgelopen dertig jaar meer dan vijfhonderd onderzoekspublicaties op zijn naam gebracht. Hij is in het bezit van talrijke prestigieuze onderzoeksprijzen. In een video uit 2012 verklaart Tour dat hij uitgebreide ervaring heeft met het onderzoek naar de oorsprong van het leven.”

James Tour: Als iemand evolutie moet kunnen snappen, ben ik het wel

James Tour: Als iemand evolutie moet kunnen snappen, ben ik het wel

Ik heb zelf die video ook bekeken en Tour zegt daarin onder meer: “Als wetenschapper en synthetisch chemicus kan ik je zeggen, dat als iemand evolutie zou moeten kunnen snappen, ik het wel ben, want ik maak moleculen voor mijn broodwinning. En dan koop ik geen bouwpakketje, gooi wat door elkaar en krijg daar iets uit. Ik bedoel dat ik moleculen maak ab initio, (vanaf het begin). Ik weet hoe moeilijk het is om moleculen te maken. Ik weet dat als ik de gereedschapkist van de natuur zou gebruiken dat veel gemakkelijker zou zijn, omdat alle gereedschappen dan reeds aanwezig zijn. Ze moeten dan alleen nog in de goede verhouding en onder de juiste omstandigheden gemengd te worden, maar om moleculen ab initio te maken dat is erg moeilijk.”

Dan denk ik: Hoera! Dit is eindelijk de persoon die zou moeten kunnen uitleggen hoe het leven ontstaan is, dus hoe bepaalde moleculen zich tot de complexe en talrijke moleculaire systemen hebben gevormd die nu de basis voor het leven zijn. Maar ondanks al zijn ervaring en expertise moet ook Dr. Tour toegeven dat hij niet begrijpt hoe evolutie een verklaring zou kunnen zijn voor het bestaan van het leven. “Ik snap evolutie niet, en ik zal je dat toegeven”, zegt Tour in de video. “Mag ik dat zeggen: ik begrijp dit niet? Is dat o.k.? Ik weet dat er een hoop mensen zijn die niets van organische synthese begrijpen, maar ze snappen wel evolutie. Ik begrijp heel veel van het maken van moleculen, maar evolutie begrijp ik niet; ik snap het echt niet. En je zou zeggen dat ik dan, wow, best wel ongewoon ben.”
Tour zegt dat hij ook bepaald niet de enige topwetenschapper is die geen idee heeft hoe het leven ooit voortgekomen zou kunnen zijn uit natuurlijke, ongeleide processen. Als hij het privé aan collega’s vraagt,(waaronder zelfs Nobelprijswinnaars) dan moeten die dat ook toegeven. Of ze kijken hem stom aan, onmachtig om hun onvermogen tot verklaren onder woorden te brengen. “Het is namelijk heel erg eng om te zeggen wat ik net zei”, aldus Tour. “Maar als er wel een antwoord komt, is dat onveranderlijk: nee”.

Volgens Tour is het ook belangrijk om onderscheid te maken tussen micro-evolutie en macro-evolutie. Kleine veranderingen binnen de grenzen van een soort zijn direct waarneembaar en herhaalbaar, maar het ontstaan van een nieuwe soort is nooit waargenomen, noch direct noch indirect via fossielen. Macro-evolutie bestaat dus slechts in de vorm van aannames van evolutiebiologen.
http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6391-amerikaanse-topwetenschapper-komt-uit-de-kast-ik-snap-niks-van-evolutie

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s