Neurochirurg Ben Carson verwerpt Darwins evolutietheorie.

Dr. Ben Carson Neurochirurg

Dr. Ben Carson Neurochirurg

Dr Ben Carson (geboren in 1951) is een Amerikaans auteur en hersenchirurg. Hij is professor op het gebied van neuro chirurgie, oncologie, plastische chirurgie, en kindergeneeskunde. Hij bedacht ook nieuwe methoden op het gebied van hersenchirurgie. Hij was de eerste hersenchirurg die in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis een tweeling, die met de hoofden aan elkaar waren geboren, succesvol van elkaar wist te scheiden zodat de tweeling afzonderlijk verder kon leven. Een uit 50 leden bestaand operatieteam onder leiding van Dr. Carson werkte daar toen 22 uur achtereen aan. Deze arts is in Amerika een bekende persoonlijkheid en is tevens een succesvol en begaafd spreker. Hij werd in 2012 uitgenodigd om de openingstoespraak bij de graduatie van studenten aan de Emory Universiteit te houden. Carson gelooft echter niet in de evolutietheorie en hij was zo moedig om dit ook in zijn toespraak voor een publiek van professoren en studenten te vertellen. Zijn afwijkende mening werd hem echter niet in dank afgenomen. Maar liefst 500 leden en studenten ondertekenden een brief waarin ze protesteerden. Zij waren het vooral niet eens met een uitspraak in een interview in Adventist Review waarin hij zei: “Door te geloven dat we het product zijn van toevallige gebeurtenissen, elimineren we de moraal en de basis voor ethisch gedrag.” Carson kwam later met een verduidelijking van zijn visie: “Mensen die geloven in het overleven van de sterksten zullen het moeilijker hebben om te achterhalen waar het ethisch gedrag vandaan komt. Veel evolutionisten zijn zeer ethische mensen.”
Maar waarom verwerpt Dr. Carson de evolutie theorie van Darwin? Hij werd daarover geïnterviewd door David Boze en hieronder volgen enkele interessante punten uit dit interview:
Interviewer: “Wat dacht u toen u de brief kreeg” ?
Carson: “Ik dacht wel dat sommige mensen het wel erg eens met elkaar kunnen zijn en blijkbaar niet kunnen overwegen dat iets anders dan wat zij geloven waar en correct kan zijn.”
Carson houdt de openingstoespraak Emory University

Carson houdt de openingstoespraak Emory University

Interviewer: “Verbaasde het u dat het juist uit de wetenschappelijke hoek kwam?”
Dr. Carson: “Niet echt, omdat wanneer je dit uit historisch gezichtspunt bekijkt en je kijkt dan naar de wereld van de wetenschap je meer dingen kunt vinden waarvan in het begin werd gedacht dat ze waar waren, maar naarmate mensen meer aan de weet kwamen veranderden ze van mening. Ik ben er zeker van dat we in de toekomst dingen zullen vinden die maken dat enkele dingen, waarvan we nu denken dat ze waar zijn, heel dom blijken te zijn. Maar ten tijde dat je het gelooft denk je dat je op het hoogtepunt van kennis bent en dat je alles weet.”
Interviewer: “Wat komt u als eerste in gedachte als mensen u vragen waarom u sceptisch bent over materialistische evolutie?”
Carson: “Het eerste is: hoe kan iets uit het niets komen en het tweede is: hoe komt het leven uit het niet-leven. Als je het hebt over sprookjes dan zijn dat pas ongelooflijke sprookjesverhalen. En een ander punt is: Ik accepteer het concept van natuurlijke selectie volledig. Het lijkt volkomen logisch, volkomen redelijk en je kunt het documenteren. Laat dat duidelijk zijn. Maar om dat nu te omarmen en daarvan te zeggen: Dit is het fundament of de pilaar van het bewijs dat er evolutie plaatsvindt, dat gaat mij een beetje te ver”.

De redenatie van evolutionisten is niet erg logisch.
Dr. Carson is er ook niet van overtuigd dat evolutionisten echt wetenschappelijk redeneren. Hij zegt daarover: “Evolutionisten kijken naar de overeenkomsten die soms in geringe mate te zien zijn en zeggen dan: Omdat dit dier en dat dier hetzelfde regelsysteem hebben of dezelfde structuren of dezelfde vorm van het hoofd hebben, heeft de een zich duidelijk ontwikkeld uit de ander. Ik weet niet of dat wel zo duidelijk is, want als je een intelligente Ontwerper hebt, waarom zou hij dan geen basisstructuur, als die goed werkt, gebruiken voor veel meer verschillende schepselen? Autofabrikanten zoals General Motors gebruiken ook dezelfde sets onderdelen in een Chevrolet, een Pontiac of een Caddillac. En toch zijn ze uiterlijk allemaal verschillend . Waarom zou je, als je een ander model wilt, voor al die merken een compleet andere motor, chassis en alle andere infrastructuur gaan ontwikkelen? Dat is in mijn ogen onzinnig.”
” Een van de meest ondergewaardeerde onderdelen van het leven is het menselijk genoom. Je kunt zien dat het een zeer complex en precies werkend codesysteem is voor verschillende aminozuren en vele sequenties die de basis vormen voor miljoenen genetische structuren. Het is vergelijkbaar met computerprogrammering dat met nullen en enen werkt. De onderlinge volgorde daarvan verschilt en geeft toch zeer specifieke informatie over wat de computer moet gaan doen. Maar het genetisch codesysteem is minstens tweemaal zo complex. En er is voor gezorgd dat de processen zichzelf controleren en repareren. Als er al eens een mutatie plaatsvindt dan leidt dat eerder tot degeneratie dan tot verbetering.”
Hij vervolgt: “En dan is er nog iets anders: Als de ene soort zich zou hebben ontwikkeld tot de andere soort , dan zou er iets tussen moeten zitten als overgang en dat zou dan ook weer de nodige tijd hebben geduurd, maar niemand heeft die overgangen ooit gevonden.”

Neuronen kunnen zeer veel verbindingen per seconde  maken.

Neuronen kunnen zeer veel verbindingen per seconde maken.

Interviewer: “Hoe heeft het werken aan de menselijke hersenen u beïnvloed” ?
Dr. Carson: “We weten hoe enorm complex onze hersenen zijn: biljoenen neuronen, honderden biljoenen verbindingen, die in staat zijn om 2 miljoen bits aan informatie per seconde door te geven, dat is een verbazingwekkend complex orgaansysteem en om dan te zeggen dat dit ontstond door een reeks toevallige mutaties over een lange tijd , terwijl we weten dat de meeste mutaties leiden tot degeneratie in plaats van verbetering , dan is dat onzin. Dus dat wat ze claimen als zogenaamd bewijs voor evolutie dat veroordeelt de theorie juist.”
Vraag: Kunt u nog een voorbeeld geven waaruit blijkt hoe complex de hersenen zijn?
Carson: “Jawel, een neuron in het menselijk brein heeft zoveel verschillende projecties en zoveel verbindingen met de omgeving dat het 15.000 interacties in slechts één seconde kan verwerken. Als je dat ene neuron vermenigvuldigt met biljoenen, en misschien wel triljoenen, dan krijg je enigszins een idee van de complexiteit. Als je iets moet doen, zoals wanneer ik je bijvoorbeeld vraag om je middelvinger te bewegen, dan kun je dat ogenblikkelijk doen. Maar denk er nu eens over na wat er allemaal in je brein moet gebeuren om dit mogelijk te maken. Toch doe je het onmiddellijk en je kunt het zonodig ook meteen herhalen. Als ik je de lijst van processen zou moeten uit leggen die daar allemaal in je brein voor nodig zijn, dan zou me dat behoorlijk wat tijd kosten. En toch gebeurt dat in een oogwenk.”
Interviewer: “U nam een groot risico door tijdens de conferentie uw mening te geven over de oorsprong en mysteries van het leven. Was het wel verstandig om op dit punt in uw carrière zoveel mensen tegen u in het harnas te jagen door het op te nemen voor Intelligent Design en tegen evolutie? Welk advies heeft u voor jongere collega’s die nog niet op dit punt in hun carrière zijn aanbeland?”
Carson adviseert: “Je moet wijs en verstandig zijn. Je kunt niet zeggen : ik heb gelijk en dus is het zo. Als het over de presentatie gaat: In plaats van een arrogante houding aan te nemen, (wat anderen wel doen), zeg ik eenvoudig: “Kijk, ik zal je vertellen waarom ik geloof wat ik geloof. Je zult zeker zelf ook redenen hebben om te geloven wat je gelooft, maar dit zijn de feiten die ik heb overwogen voordat ik een beslissing nam.””
Bron:
Het interview door David Boze kun je beluisteren op: https://www.youtube.com/watch?v=dxQaBtIXj7s&list=UUuzkqB6j45J6wjbRmr3OQ0A

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Intelligent Design, Menselijk lichaam en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.