Mysterieuze lichtverschijnselen aan de Noord-en Zuidpool.

Magnetische stormen kunnen zowel aan de Noordpool als aan de Zuidpool de mooiste taferelen opleveren. Over het verschijnsel en de oorzaak ervan publiceerde ik eerder al de Powerpointpresentatie ” Dynamische schilden die ons beschermen”.##

Foto 1 Het Noorderlicht veroorzaakt prachtige lichtverschijnselen.

Foto 1 Het Noorderlicht veroorzaakt prachtige lichtverschijnselen.


Een heldere nachtelijke hemel vormt een volmaakte achtergrond voor het steeds wisselende panorama van gordijnen, bogen en watervallen die langs de hemel golven en zwaaien. In een onzichtbare gordel, die rond de geomagnetische noord- en zuidpool loopt, ergens tussen de 55ste en de 75ste breedtegraad, blijken deze lichtverschijnselen het helderst te zijn. De poolreiziger William H. Hooper bekende: „Woorden schieten te kort bij een poging de steeds wisselende en adembenemende fasen te beschrijven; geen pen of potlood kan de onbestendige tinten, de straling en de grootsheid ervan weergeven.” Dat probeer ik dan ook verder maar niet. Wel vond ik voor u heel mooie filmopnamen van het Noorderlicht. Opgenomen in 4k-resolutie, ook wel Ultra HD genaamd, dus dat staat garant voor uiterst scherpe beelden. Geniet daarom van dit korte filmpje getiteld ” Eye of the Storm 4K Ultra HD” De film begint met ijsgrotten en besneeuwde landschappen, maar na deze inleiding volgen dan de sprookjesachtige lichtverschijnselen aan de donkere hemel.

## Powerpointpresentatie ” Dynamische schilden die ons beschermen”.
https://gervanpoelgeest.wordpress.com/2012/02/07/dynamische-schilden-die-ons-beschermen/

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Aarde, Fotografie, Natuur, Universum en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s