Een interview met professor Michael Behe over Intelligent Design

De in Mount Rushmore uitgehouwen koppen verraden de hand van een menselijke ontwerper.

De in Mount Rushmore uitgehouwen koppen verraden de hand van een menselijke ontwerper.

Als u de engelse taal beheerst, dan is hieronder een link naar een interessant interview met Michael Behe over Intelligent Design. In de inleiding wordt o.a. verwezen naar de in de berg Mount Rushmore uitgehouwen beelden van vier vroegere Amerikaanse presidenten. (zie Foto) Behe haalt dit aan als voorbeeld dat er dingen in de natuur zijn waarin je onmiddellijk de hand van een menselijke ontwerper herkent. Als microbioloog herkende hij de hand van de Grote Ontwerper ook in de “machines” die in de kleine cel aanwezig zijn. Een voorbeeld daarvan is de bacteriële flagellum (zie Foto) Deze video over het interview duurt wel even (52 min.), maar is wel erg leerzaam!

http://www.youtube.com/watch?v=0MsH2R0et0U

Bacteriële flagellum of "zweepstaartmotor"

Bacteriële flagellum of “zweepstaartmotor”

Behe geeft in een andere video, die slechts 9 min. duurt, voor een rechtbank, ondermeer uitleg waarom de bacteriële flagellum (of zweepstaartmotor) wel ontworpen moet zijn. De kronkelende staart van de flagellum dient als een buitenboordmotor en de bacterie die hiermee is uitgerust kan hiermee door de vloeistof zwemmen. De zweepstaartmotor roteert en kan niet alleen duizenden omwentelingen per minuut maken , maar ook de draairichting omkeren. Merk op dat evolutionaire wetenschappers dit voorbeeld van intelligent ontwerp echter proberen onderuit te halen door op een enigszins er op lijkend onderdeel te wijzen. Dit roteert echter niet en het argument is in mijn ogen dan ook slechts een zwakke poging om de aandacht van het hoofdpunt af te leiden. Dat luidt dat er op moleculair niveau constructies bestaan die onmogelijk toevallig kunnen zijn ontstaan. Alle onderdelen hebben een doel of functie en als er slechts een ontbreekt functioneert de samenstelling niet. Het totaal moet daarom gelijktijdig en met een plan in gedachten ontworpen zijn. Een van de tegenstanders van Behe probeert ook Behe’s voorbeeld van de muizenval belachelijk te maken. Behe’s punt is dat dit een voorbeeld van onherleidbare complexiteit is. Als je een onderdeel weghaalt functioneert de muizenval niet meer. De evolutionaire tegenstander heeft dan toch enkele onderdelen verwijderd en gebruikt de uitgeklede muizenval dan als klem om zijn stropdas. Ook dat is mijns inziens echter een uiterst zwak argument, omdat de functie dan heel anders wordt. Maar blijkbaar moeten evolutionisten dit soort afleidende trucs uithalen om hun theorie toch, tegen alle logica in, vol te kunnen blijven houden.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Eencellige organismen, Evolutie, Intelligent Design en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een interview met professor Michael Behe over Intelligent Design

  1. Johnd359 zegt:

    I truly enjoy looking at on this web site , it contains superb blog posts. Heavierthanair flying machines are impossible. by Lord Kelvin. kdcedffdagdd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s