Film over Paradijsvogels

Ik zag onlangs op youtube.com de engelstalige film “Birds of Paradise” De makers gaan uit van de nog nooit bewezen evolutietheorie, dus heb ik er een nieuwe versie van gemaakt waarin de Grote Ontwerper of Schepper wel de eer krijgt voor het ontstaan van deze bijzondere vogels. Veel kijkplezier!

Als het gaat om een mobieltje, een TV of een videocamera zullen de meeste mensen onmiddellijk erkennen dat er een ontwerper voor nodig was, maar als het om bijzonder fraaie vogelsoorten of ons gehoor of onze ogen gaat dan zijn die niet ontworpen, maar door toevallige onbegeleide evolutie ontstaan. De evolutionist Loren Eiseley gaf echter toe:

„Na de theoloog te hebben berispt omdat hij zich op mythen en wonderen verlaat, bevond de wetenschap zich in de weinig benijdenswaardige positie een eigen mythologie te moeten creëren: namelijk de veronderstelling dat gebeurtenissen waarvan na lang proberen niet bewezen kon worden dat ze thans plaatsvinden, wel in het oerverleden hadden plaatsgevonden.” — The Immense Journey (New York, 1957), blz. 199.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Natuur, Vogels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s