Drones in Kenia gebruikt voor natuurbescherming tegen stropers.

In mijn vorig artikel kon u lezen hoe drones kunnen worden ingezet bij het vervoer van medicijnen naar gebieden die wegens onbegaanbare wegen slecht bereikbaar zijn. Als liefhebber van de natuur wil ik u graag op nog een interessante toepassing wijzen. In de Volkskrant las ik namelijk dat deze kleine vliegtuigjes in Kenia nu ook worden ingezet door natuurbeschermers. Kenia is hierin zeer vooruitstrevend en wordt wel “Silicon Valley van Afrika” genoemd. De neushoorns en olifanten worden daar ook ’s nachts belaagd door stropers die het op het ivoor gemunt hebben. Ondanks dat er parkwachters patrouilleren worden er nog steeds veel dieren door hebzuchtige jagers gedood. In 2013 werden alleen al in Kenia meer dan vijftig neushoorns gedood. Door nu drones , voorzien van een infraroodcamera , in te zetten kunnen de parkwachters beter toezicht uitoefenen en deze dieren beter beschermen tegen uitroeiing. Ik vind dat goed nieuws en een mooie toepassing waarvan ik u graag op de hoogte stel. Het is belangrijk dat deze stropers worden gestopt voor het te laat is. Kijk op onderstaande site voor het volledige verhaal en een video die e.e.a. demonstreert.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3577380/2014/01/14/De-jager-opgejaagd-drone-speurt-stropers-in-Afrika-op.dhtml

Op de met infraroodcamera gefilmde beelden worden de dieren en de stropers als witte vlekken weergegeven.

Op de met infraroodcamera gefilmde beelden worden de dieren en de stropers als witte vlekken weergegeven.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Fotografie, Landdieren, Natuur, Techniek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.