Foto’s die ‘Ontwerp in de natuur’ laten zien.

Hier geef ik u weer enige bijzonder mooie foto’s van door de Schepper ontworpen zaken in de natuur. Eerst een uitstapje naar de in zee levende dieren. Waaraan denkt u bij het woord kwal? Ja, inderdaad, kwallen hebben geen beste naam, want ze kunnen aan het strand de huid van badgasten behoorlijk irriteren. Maar in hun natuurlijke omgeving onder water zijn ze toch wel erg mooi. De kwal op onderstaande (zie Foto 1) lijkt wel een hoed vol met bloemen te dragen. Het is de Flower Hat jelly en hij werd door natuurfotograaf Frans Lanting in het Montery Bay Aquarium gefotografeerd.

Bloemhoedkwal. (Klik voor vergroting)

Bloemhoedkwal. (Klik voor vergroting)


De Grote Ontwerper of Schepper schiep ook de sterrenstelsels en planeten heel fraai. De bijbel verwijst hiernaar o.a. in Genesis 1:16: “En God ging ertoe over de twee grote [hemel]lichten te maken, het grootste [hemel]licht om te heersen over de dag en het kleinste [hemel]licht om te heersen over de nacht, en ook de sterren.”
Hieronder (zie Foto 2) een sterrennevel zoals gefotografeerd door de Hubble-teleskoop.

Sterren getuigen van de Almacht van de Schepper

Sterren getuigen van de Almacht van de Schepper

De op Foto 3 afgebeelde pilaar is samengesteld uit gas en stof. Hij bevindt zich in de Carina Nebula, 7500 lichtjaren ver in het zuidelijk deel van Carina. De afgebeelde top van de pilaar is drie lichtjaren lang en baadt zich in de gloed van hete, massieve sterren aan de bovenzijde van het beeld. Deze foto werd op 24-30 juli 2009 door Hubble’s Wide Field Camera gemaakt.

Pilaar in de Carina-nevel

Pilaar in de Carina-nevel


Zijn er nog meer beschavingen in het universum?
Dat is een vraag die onderzoekers die bekendstaan als exobiologen bezighoudt. De term komt van een combinatie van het Griekse woord exo, dat „buiten” betekent en bios, dat „leven” betekent.
Hoe kunnen radiotelescopen worden gebruikt om die ingewikkelde vraag te beantwoorden? Een aantal exobiologen gelooft dat als er nog meer beschavingen in het universum zouden bestaan, die waarschijnlijk veel ouder zouden zijn dan de onze en daarom kennis zouden hebben van radiosignalen en deze zouden gebruiken om contact te leggen met de aarde. Enkele wetenschappers hebben goede hoop dat er beschavingen zullen worden ontdekt die min of meer op de onze lijken.
Maar velen zijn daar niet zo zeker van. Sommige exobiologen geven zelfs toe dat opgevangen radiosignalen die op leven in het universum leken te duiden, „van één beschaving afkomstig bleken te zijn — de onze”! Dr. Ian Morison, die verantwoordelijk is voor het functioneren van de Britse radiotelescoop in Jodrell Bank (zie Foto 4), zei: „Twintig jaar geleden dachten we dat er misschien wel een miljoen andere beschavingen in ons sterrenstelsel bestonden. Nu raak ik er meer en meer van overtuigd dat het menselijke ras heel bijzonder is.”

Radiotelescoop Jodrell Bank

Radiotelescoop Jodrell Bank

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Natuur, Universum, Zeedieren en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.