Het wonderlijke Wierzeedraakje

Deze keer wil ik graag even uw aandacht vragen voor een wel heel mooi en bijzonder diertje, namelijk het wierzeedraakje (weedy seadragon) Om de contouren en bovenal de kleuren ervan te beschrijven, schieten al mijn superlatieven tekort; die zijn wonderbaarlijk, hypnotiserend en betoverend. De huid van het draakje heeft gele en paarse markeringen en het is net alsof die is ingelegd met de allermooiste edelstenen, die dan ook nog eens in een uniek patroon gerangschikt zijn. De Grote Ontwerper/Schepper heeft hiermee werkelijk een, in esthetisch opzicht, niet te overtreffen Meesterwerk gemaakt. Helaas komen ze niet overal voor. Wierzeedraakjes komen enkel en alleen voor in de wateren van Australië. Ze houden van warmte en verbergen zich graag in het zeewier.

Foto 1. Bij de wierzeedraakjes draagt het mannetje de felroze ,bevruchte eitjes op de buitenzijde van zijn staart.  Na ongeveer twee maanden komen de volledig gevormde jongen uit en die kunnen zich dan verder zelfstandig ontwikkelen.

Foto 1. Bij de wierzeedraakjes draagt het mannetje de felroze ,bevruchte eitjes op de buitenzijde van zijn staart. Na ongeveer twee maanden komen de volledig gevormde jongen uit en die kunnen zich dan verder zelfstandig ontwikkelen.


In onderstaande video ziet u eerst hoe deze diertjes een mooie synchrone paringsdans uitvoeren. Nadat het vrouwtje de eieren heeft gelegd bewaart en verzorgt het mannetje deze verder. Dit is een mooie HD-video over het leven van deze wonderlijke zeedraakjes.
https://docs.google.com/file/d/0B2JoFNMhUyVpZWpBNFZqYjFFU0U/edit

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, Zeedieren en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s