Nieuw boek “De twijfel van Darwin” veroorzaakt onheuse aanval van evolutionisten.

Het nieuwe boek dat nogal ophef veroorzaakt.

Het nieuwe boek dat nogal ophef veroorzaakt.

In de VS is nu veel ophef over een boek met de titel ‘Darwin’s Doubt’ (‘De twijfel van Darwin’). Zowel de New York Times als Publishers ‘Weekly hebben Stephen C. Meyer’s Darwin Doubt op hun respectieve Bestsellers lijsten voor de komende week geplaatst. Meyer staat bekend als verdediger van de Intelligent Design-beweging en was voorheen professor aan het Whitworth College. Het boek is nummer zeven op de NYT en nummer tien op Weekly Publishers ‘ Maar waarom die twijfel? De schrijver, Stephen Meyer, zegt er zelf over: “ In “The Origin of Species” gaf Darwin aan dat hij zelf ook zijn twijfel had over zijn eigen theorie, een stukje van het bewijsmateriaal dat hij niet kon verklaren. De twijfel die hij had over de geschiedenis van het leven staat nu bekend als de explosie in het Cambrium tijdperk dat onder de geologische tijdperken de periode is waarin plotseling de hoofd groepen van dieren verschijnen. Darwin was zich daar in 1851 al van bewust en realiseerde zich dat het in tegenspraak was met het algemene patroon van de geschiedenis dat hijzelf had geschetst in “The Origin of Species” omdat deze levensvormen zo plotseling in het fossielenverslag opdoken, d.w.z. zonder voorouders in het eronder gelegen Pre-cambrium strata.”
Het boek wordt door verschillende wetenschappers van naam bijzonder geprezen. Enkele van hun uitspraken en aanbevelingen vindt u op onderstaande site waar het tevens kan worden besteld:
http://www.darwinsdoubt.com/
Antwoord op oneerlijke en haastige kritiek
Maar zoals vaker is gebeurd hebben evolutionisten ook onmiddellijk vijandige kritiek geleverd. Het 413 bladzijden tellende boek ‘Darwin’s Doubt’ verscheen op 18 juni 2013. Zo’n boek lees je niet zomaar even in een nacht door, laat staan dat je er dan weloverwogen kritiek op kunt leveren. Maar toch verscheen er ruim een dag later al een uit 9400 woorden en 34 bladzijden bestaande respons van de hand van de op UC Berkeley gegradueerde student Nick Matzke. Hoe kon dit zo snel, temeer daar Matzke geen voorpublicatie of recensie-exemplaar was toegezonden? Matzke lijkt zijn verhaal al opgesteld te hebben zonder het boek gelezen te hebben. Hij schrijft Meyer ook beweringen en citaten toe die deze helemaal niet heeft gedaan. Hij slaagt er ook niet in om Meyer’s centrale argumenten aan te pakken, laat staan te weerleggen. Ook probeert hij zijn lezers ervan te overtuigen dat ze de man, Stephen Meyer moeten wantrouwen, en het boek dat hij heeft geschreven moeten negeren. Deze strategie zouden Matzke en zijn collega’s bij het National Center for Science Education al eerder hebben gebruikt om interesse in en aandacht voor het bewijs voor intelligent ontwerp te onderdrukken.
Dat is nogal wat, zo denk ik dan. Toch blijkt er nog veel meer mis met de wijze van kritiek door Matzke. Als u het uitvoerige en met vele voorbeelden onderbouwde antwoord op Matzkes kritiek zelf allemaal wilt lezen ga dan naar:
http://www.evolutionnews.org/2013/06/rush_to_judgmen073791.html
Darwin was zelf ook niet helemaal zeker van zijn theorie
Het plotselinge verschijnen van dierlijke levensvormen tijdens het Cambrium wijst volgens mij eerder op Schepping dan op geleidelijke evolutie. Dat Darwin daar zelf ook zo over dacht blijkt uit het volgende citaat:

If numerous species, belonging to the same genera or families, have really started into life all at once, the fact would be fatal to the theory to descent with slow modification though natural selection.– Charles Darwin

Wat ik me afvraag
Ik heb zelf Meyer’s boek nog niet gelezen en heb dus ook geen oordeel over de juistheid van de kritiek, maar ik denk wel, als ik dit zo allemaal lees: Waarom is er van de kant van de evolutionistische wetenschappers toch zoveel vijandschap? Voelen zij nu misschien toch ook dat het fundament van hun geliefde leerstelling aan het afbrokkelen is? Zijn dit de laatste wanhopige pogingen om er toch nog iets van te redden? Maar hoe staat het dan met de objectieve en eerlijke beoordeling op grond van redelijke argumenten en feiten die wij als publiek van de wetenschap mogen verwachten?

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Fossielen, Intelligent Design en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s