Het verhaal over het leven: ontwerp of evolutie?

Deze keer een video die veel vraagtekens opwerpt bij de evolutietheorie en u talrijke opmerkelijke staaltjes van ontwerp in de natuur laat zien. De video heet Life’s Story – Het verhaal dat niet verteld is.
Zoals u wellicht weet geloofde Darwin dat alle dieren slechts één of een paar gemeenschappelijke voorouders hebben. Evolutionisten benadrukken daarom graag de overeenkomsten tussen dieren. Maar hoe zit het met de onderlinge verschillen? Veren verschillen bijvoorbeeld van schubben. Vogels verschillen van reptielen. Waarom hebben in het water levende dieren zo veel verschillende voortstuwingsmechanismen? Het fossielenverslag vertoont geen enkel bewijs dat het ene diertype zich veranderde in een ander diertype. In de video wordt uitgelegd dat in het DNA een beschermend systeem werd ingebouwd dat er voor zorgt dat al te grote afwijkingen ongedaan worden gemaakt. Dit maakt wel variaties binnen een soort mogelijk, maar stelt ook grenzen aan de soorten waardoor een paard nooit in een koe zal veranderen. De gnoes en de giraffen die nu leven zijn daardoor nog precies hetzelfde als die welke duizenden jaren geleden leefden. In de video worden ook opmerkelijke dingen onthuld over dolfijnen, giraffes, vissen en de unieke lichaamsbouw van het jachtluipaard of cheeta (zie foto), waardoor dit een zeer bijzondere video is.

Het jachtluipaard of Cheeta is op een bijzondere manier ontworpen.

Het jachtluipaard of Cheeta is op een bijzondere manier ontworpen.

Jammer vind ik het wel dat aan het eind van de video geen onderscheid tussen de Schepper God en zijn zoon Jezus wordt gemaakt . Een andere leerstellige fout is dat de hel een plaats van straf wordt genoemd, terwijl de bijbel leert dat de hel eenvoudig het graf is waarin de doden rusten en geen bewustzijn hebben. Zowel in de christenheid als in veel niet-christelijke religies wordt echter geleerd dat de hel een verblijfplaats is van demonen waar de goddelozen na hun dood worden gestraft (en sommigen geloven dat dit met pijnigingen gepaard gaat).Maar dit is een foute leerstelling waardoor de ware God wordt onteerd. De duivelse ideeën die bij een hel van pijniging behoren, zijn godslasterlijk en vinden hun oorsprong bij de voornaamste lasteraar van God, de Duivel. Maar dit zijn slechts kleine puntjes van kritiek, want verder is dit een zeer fraaie en leerzame video die u zeker even moet gaan bekijken. Hij duurt 56 minuten en is in het Nederlands ondertiteld.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Intelligent Design, Landdieren, Natuur, zoogdieren en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s