Glasspons: staaltje van Intelligent Ontwerp

Een spons is een van de laagste diersoorten; zonder organen, zonder brein. Toch is één van die sponzen een superieur architect die bouwt in onbreekbaar glas. Ik heb het over een glasspons genaamd het Venusmandje of de Euplectella aspergillum. De bekende natuurdeskundige David Attenborough noemde de spons “een wonder van ontwerp” Wetenschappers roemen over “de superieure mechanische structuur en de sublieme optische eigenschappen” De spons fabriceert in de diepzee namelijk glas bij lage temperatuur en wetenschappers proberen de eigenschappen ervan nu ook voor technische en medische toepassingen na te bootsen.
Ik vraag nu uw aandacht voor een bijzondere documentaire die een staaltje van Intelligent Ontwerp laat zien dat u nooit eerder zag en volgens mij bewijst dat er een Meester-Ontwerper, een Schepper bestaat!

Detail Venusmandje. Er is maximale sterkte bij minimaal materiaalverbruik.


Hoewel een evolutionistische wetenschapper in deze film beweert dat dit organisme de superieure eigenschappen zelf ontwikkeld heeft, is het toch volkomen logisch dat de spons die ‘geen brein’ heeft dit zelf niet bedacht kan hebben? Het is ook niet redelijk dat de ingenieuze constructie van de kokervormige wand door toeval en blinde krachten tot stand is gekomen. Wie heeft dan de doelmatige mechanische structuur bedacht die uiterst licht en toch heel sterk is? In de bijbel wordt gezegd dat “elk huis door iemand gebouwd” wordt en dan wordt daaraan de volgende conclusie verbonden: “Hij die alle dingen heeft gebouwd, is God” ̶ Hebreeën 3:4 Het klopt gewoon niet als iemand erkent dat er voor een huis een ontwerper en een bouwer nodig zijn maar hij tegelijkertijd beweert dat de ingewikkelde glasspons bij toeval is ontstaan.

In kunststof uitgevoerd model wordt in het lab van Peter Fratzl op sterkte getest.


Ik heb verder niet veel toe te voegen. De video maakt verder alles duidelijk. Aan het eind ziet u zelfs hoe diverse kleine in kunststof uitgevoerde delen op sterkte getest worden door onderzoeker Peter Fratzl. Bekijk deze interessante 24 min. durende video van goede kwaliteit op onderstaande website en verwonder u over ‘een van de wonderlijkste schepselen in de natuur”.
http://www.wetenschap24.nl/videos/dat-willen-wij-ook/bouwen-met-glas.html

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Intelligent Design, Natuur, Zeedieren en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s