Ogen op de vleugels van de Kleine Keizermot (Pavonia pavonia)

Als een roofdiertje, bijvoorbeeld een hagedis, in Zuid-Afrika, dicht in de buurt van deze kleine keizermot komt wordt hij aangestaard door de “ogen” op de vleugels van deze mot die de mot veel groter doen lijken. De schubben op de vleugels zijn zo kunstig gepigmenteerd dat er zelfs een 3D-illusie van haargroei en bont op een puntige snuit is ontstaan.

Detailafbeelding Pavonia Pavonia

Totaalbeeld van de Pavonia Pavonia

Ja, dit is opnieuw een mooi voorbeeld van intelligent ontwerp door de Schepper die de mot hierdoor camouflage en bescherming gaf. Hij heeft beslist aandacht voor details gehad toen hij dit bedacht. Zelfs het glanzende vlekje in de pupil van het oog is niet vergeten!
Evolutionisten echter geloven dat de mot de tekening op zijn vleugels zelf geleidelijk heeft ontwikkeld. Maar wie leerde de mot dan om op een kunstzinnige wijze te ‘schilderen’? Kon de mot zichzelf tijdens het ‘bedenken’ van de afbeelding in een spiegel bekijken voor een totaaloverzicht?Wat gelooft U? Is dit aardige insect ontworpen door de Grote Ontwerper of gelooft u dat het allemaal per toeval is ontstaan?

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Insecten, Natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.