Gebruik van wiskunde in de natuur wijst op een Schepper.

Het prachtige ontwerp in de natuur doet mij als natuurliefhebber steeds weer verbaasd staan. Deze week wil ik u graag attent maken op een bijzonder filmpje dat iedereen die van mooie dingen in de natuur houdt een paar mooie voorbeelden laat zien van ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van wiskundige principes. Achtereenvolgens ziet u hoe een Nautilus-schelp en een zonnebloem met wiskundige precisie zijn opgebouwd en als toegift ziet u prachtige beelden van de libel, waarvan zowel de vleugelkonstruktie als de zeskantige facetogen heel mooi in beeld zijn gebracht. Waarom is wat u straks zult zien nu zo bijzonder? Volgens de evolutietheorie zijn alle levensvormen op aarde bij toeval ontstaan, zonder een intelligente Schepper of ontwerper. Als er nu toch, bij het ontwerpen van deze levensvormen, van wiskunde is gebruikgemaakt, kan terecht worden gevraagd: Van wie was de intelligentie die daarvoor nodig was afkomstig? Het is niet logisch om te beweren dat de zonnebloem of de libel zelf wiskunde hebben gestudeerd voordat ze met hun evolutie begonnen. Nee, want de spiraalvorm van de Nautilus-schelp blijkt niet lukraak opgebouwd, maar is op een rekenkundige getallenreeks gebaseerd. Er was ook een ontwerpplan nodig en toeval kan dat niet maken of plannen.

De plaatsing van de zaden in het hart van de zonnebloem is ook niet toevallig. Elk volgende zaadje is onder een specifieke constante verdraaiingshoek van 137,5˚ op de spiraal geplaatst, waardoor het fraaie specifieke patroon van de zaden in het hart van de zonnebloem ontstond.
Video “Nature by Numbers”
Let u ook eens op het prachtige ontwerp van de vleugels en de facetogen van de libel. Ik denk dat elke vliegtuigontwerper iets kan leren van de fragiele, buigzame en toch sterke konstruktie van de vleugels, die de libel in staat stellen om de wonderlijkste capriolen uit te halen bij zijn jacht op een prooi. Let u ook eens op de kleuren van het achterlijf. Ja, hij die de prachtige libel heeft gemaakt moet zelf beslist ook van mooie dingen houden en wilde kennelijk dat ook wij er van zouden genieten. Begrijpt u nu waarom ik geloof in een wijze, intelligente Ontwerper of Schepper van alle mooie dingen in de natuur? Afijn: bekijkt u het zelf maar eens. Hieronder het besproken filmpje, getiteld “Nature by Numbers”. Deze, heel mooi door de Italiaan Christóbal Vila vervaardigde, animatie-video duurt minder dan vier minuten:

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Insecten, Natuur en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gebruik van wiskunde in de natuur wijst op een Schepper.

  1. Joris zegt:

    Prachtig!
    Wil je er alles over weten?
    Lees dan de boeken van Drunvalo Melchisedek: De Geometrie van de Schepping.

Reacties zijn gesloten.