Waarom bestaan we? Intelligent Ontwerp of blind toeval?

Volgens de theorie van Charles Darwin is er geen ontwerp, geen doel en zou al het leven, op de keper beschouwd, slechts een kwestie van blind toeval zijn. Wat is er sinds Darwin door de wetenschap ontdekt? Waar komen we vandaan? Was er een doel, een plan? Was het toeval of ontwerp? In onderstaande video wordt geprobeerd het antwoord op deze belangrijke vragen te geven. Eerst wordt Darwin geciteerd. Dan wordt mensen op straat naar hun mening gevraagd en vervolgens vertellen ongeveer tien wetenschappers van verschillende disciplines waarom zij overtuigd zijn van Intelligent Design. Terwijl zij daarover interessante uitspraken doen, worden op de achtergrond mooie animaties over de gecompliceerde processen in de cel en ook beelden van de planeten in het universum getoond.

Drie beelden uit deze interessante video

Drie beelden uit deze interessante video over ID

Deze Engelstalige film laat zien dat er heel wat gezonde redenen zijn om in intelligent ontwerp te geloven en dat, om het met de woorden van wetenschapsjournalist Lee Strobel te zeggen, “u beslist geen intellectuele zelfmoord hoeft te plegen om tot de conclusie te komen dat er een intelligente ontwerper is, want vandaag de dag is er meer bewijs dan ooit tevoren.” Ja, het is beslist de moeite van het kijken waard! Duurt ca. 5 minuten. Klikt u even op onderstaande link van de website waarop het filmpje “Illustra Trailer” staat.

Nog even een tip: Toen ik op het filmbeeld rechtsklikte opende zich in mijn browser (Google Chrome) een menu met o.a. de knop “Download This Video To Real Player”. Door daarop te linksklikken kon ik de video downloaden en in schermvullend formaat bekijken, zonder te worden afgeleid door de reclame er omheen. Misschien werkt dat ook bij u. Veel kijkplezier!

http://www.uncommondescent.com/darwinism/he-said-it-wait-shut-up-believe-pay-wait-shut-up-believe-pay-four-easy-steps/

P.S. Wist u dat u zich ook op mijn verhaaltjes kunt abonneren? U krijgt dan telkens als er een nieuwe post verschijnt daarvan per e-mail bericht. Kijkt u daarvoor even onderaan de webpagina.

Advertenties

Over gervanpoelgeest

gepensioneerd constructeur, natuurliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in Evolutie, Intelligent Design en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.